Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2021. 02. 28.

A ghánai biztonsági erők bezártak egy illegális LMBTQ irodát

2021. 02. 28.

A ghánai biztonsági erők rajtaütöttek és bezártak egy illegálisan működő, a közvéleményt sértő LMBTQ irodát az ország fővárosában. A megbotránkoztató iroda létére politikusok, vallási vezetők és jóérzésű polgárok hívták fel a hatóság figyelmét.

A tradicionális értékrendet követő nyugat-afrikai országban a homoszexuális kapcsolatokat a törvény bünteti és a nyugati államok által csak ,,LMBTQ,, néven emlegetett provokatív csoportokat se nézik jó szemmel.

Az abnormális életformát reklámozó ,,jogvédő csoport,, több híroldalnak is elpanaszolta, hogy többször megfenyegették őket és különböző vallási csoportok az irodájuk felgyújtását helyezték kilátásba. A rendőrség, más országokkal szemben, ebben az esetben a társadalom jelentős többségét képviselő, tradicionális értékekhez ragaszkodó csoportoknak adott igazat és bezáratta az ún. ,,LMBTQ,, irodát.

A ghánai lakosság jogos felháborodását az is fokozta, hogy a szándékosan provokáló csoport irodájának január megnyitóján több nyugati ország nagykövete is megjelent, ezzel durván beleavatkozva Ghána belügyeibe.

Ha pedig ez elfogadott, akkor nyilván nem jelentene gondot a holland, belga, francia, vagy brit államnak, ha egyes országok nagykövetei az ő fővárosaikban népszerűsítenék mondjuk a halálbüntetést.

A történettel kapcsolatban pedig felmerül még egy kényes kérdés, vagyis, hogy a végtelenségig politikailag korrekt ,,liberális és demokrata,, nyugati kormányok be merik e vállalni azt, hogy nemzetközi szinten támadjanak egy, a hagyományaihoz ragaszkodó afrikai országot az ún. ,,LMBTQ,, jogok védelméért, mely csupán a társadalom egy törpe kisebbségét érinti.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑