Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 07. 19.

A Hamasz autóit robbantotta fel az Iszlám Állam

2015. 07. 19.

A palesztin ellenállási szervezetek a Hamasz és az Iszlám Dzsihád Mozgalom autóiba rejtett pokolgépeket robbantottak fel az Iszlám Állam terroristái. – írta az almayadeen.com

Négy  pokolgépes robbantásban megsemmisültek a Hamasz  és a Dzsihád  Mozgalom tisztviselőinek a háza előtt parkoló személygépjárművek. A robbantások egy időben történtek a gázai Sejk Radvan negyedben. Az elszenesedett autók mellé az Iszlám Állam logóját fújták.

A A Hamaszhoz tartozó Qassam Brigád és a  Dzsihád Mozgalomhoz köthető Quds Brigád  közös közleményben jegyezték meg, hogy ez a tett is egy bizonyíték arra, hogy az Iszlám Állam a megszálló cionisták érdekeit szolgálják.

Egyes elemzők szerint az Iszlám Állam megtorlásként szánta a terrortámadásokat, mivel a Gáza felett kormányzó Hamasz üldözi az ISIS aktivistákat.

Korábban Az Iszlám Államhoz köthető Jeruzsálem Partizánjai szervezet vállalta magára a Hamasz  katonai szárnyának a Qaasam Brigádnak egyik támaszpontja elleni támadást.

A gázai belügyminisztérium is elítélte a támadást, és aljas gyilkos cselekedetnek minősítette a robbantásokat, amiknek csak egy céljuk lehet a palesztin ellenállás megtörése.

Az Iszlám Állam úgy véli, hogy a Hamasz nem tartatja be a sariát a Gázai övezetben ezért kell le kell őket váltani. Az ISIS szerint a palesztin ellenállási mozgalmak túl szekulárisak mivel használják a palesztin zászlót.

Orientalista.hu  Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑