Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2021. 10. 23.

A Hamasz háborúval fenyegeti Izraelt

2021. 10. 23.

 

Dr. Ghazi Hamad, a Hamász egyik magas rangú tisztségviselője a Sky Newsnak nyilatkozva kijelentette, hogy a harcot “minden eszközzel” folytatni fogják, amíg Palesztina független állammá nem válik – közölte a Liner.hu.

A Hamász figyelmeztette Izraelt, hogy egy újabb háború elkerülhetetlen, hacsak nem szűnik meg Palesztina megszállása és nem oldódik meg a Gázai övezetben kialakult súlyos humanitárius válság.

Az egyiptomi közvetítői tárgyalások befejezése óta adott első interjújában a Hamász egyik magas rangú tisztviselője kizárólag a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy a harc “minden eszközzel” folytatódni fog, amíg nem jön létre egy független palesztin állam.

“Legyőzhetjük Izraelt, célba vehetjük Izraelt, már sokszor célba vettük. Izrael ellopta a földemet. Mi vagyunk az áldozatok. Meg kell érteniük, mi vagyunk a megszállás áldozatai. Nem bízunk Izraelben. Nem hisszük, hogy Izraelt érdekli a béke” – mondta Dr. Ghazi Hamad.

Dr. Hamad azt is elmondta, hogy nem hajlandó elismerni Izrael államot, és nem zárta ki egy újabb konfliktus lehetőségét sem:

“Minden nyitott. A Hamász próbálja elkerülni a háborúkat, mi próbáljuk megvédeni a népünket, próbálunk jó életet biztosítani az embereknek itt, de a megszállás állandóan a szemem előtt van” – mondta.

A teljes írást itt olvashatják el.

Liner.hu

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑