Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2023. 01. 28.

A Hamasz megbosszúlta a Dzseninben megölt palesztinokat (videó)

2023. 01. 28.

Legkevesebb heten meghaltak egy jeruzsálemi zsinagógánál végrehajtott fegyveres akcióban, többen megsebesültek, a palesztin támadót lelőtték – jelentette a 12-es kereskedelmi televízió Izraelben péntek este.

A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász szervezet szóvivője bejelentette, hogy a jeruzsálemi merénylet válasz volt az izraeli hadsereg Dzseninben, Ciszjordánia északi részében végrehajtott, kilenc palesztin halálával végződő csütörtöki razziájára.

A palesztin fegyveres autóval érkezett Jeruzsálem Neve Jakov nevű lakónegyedébe, ahol járművét leállította, majd egy zsinagóga kapujánál lövöldözni kezdett az onnan távozó, korábban a szombatot fogadó imádkozókra.

Öt áldozatot a kiérkező mentősök a helyszínen halottnak nyilvánítottak, két ember pedig kórházba szállítása után vesztette életét. A mentőszolgálat életveszélyesen súlyos sebesültekről is beszámolt.

A palesztin férfit a helyszínen lelőtték, az izraeli rendőrség esetleges további fegyvereseket keresve átvizsgálja a környéket. A TV értesülése szerint a palesztin fegyveres, a Hamászhoz tartozó Fadi Ajas.

A támadó megpróbált autójával elmenekülni, de a közeli rendőrőrsről a lövések zajára odasiető rendőr egy önkéntes segítségével a zsinagógától mintegy egy kilométerre megállította. Rövid tűzharc bontakozott ki, melyben a rendfenntartók lelőtték. Ajas izraeli állampolgár, a kelet-jeruzsálemi Soafat nevű menekülttábor lakója.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑