Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 06. 02.

A Hamasz visszacsapot az Iszlám Államnak

2015. 06. 02.

Megölték az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik támogatóját a Gázai övezetet uraló Hamasz szélsőséges palesztin szervezet fegyveresei – derül ki a Hamasz szóvivőjének keddi közléséből.

A palesztin csoport több hónapja szigorúbban lép fel a még nála is radikálisabb szervezet támogatóival szemben, de a konfliktus most először követelt emberéletet.

A 27 éves áldozat “letartóztatási kísérlet” során vesztette életét – mondta a szóvivő. Elmondása szerint a feltételezett IÁ-támogató nem adta meg magát a palesztin fegyvereseknek, hanem tüzet nyitott rájuk, és robbanószereket helyezett el a házban, ahová bevette magát.

Az eset előtt az Iszlám Állam támogatói ultimátumot adtak a palesztin fegyvereseknek, hogy fejezzék be a fellépést ellenük, és engedjék szabadon az elmúlt hónapokban elfogott embereket, akiket az IÁ támogatásával gyanúsítanak.

A Hamasz az Iszlám Állam követőit vádolja az elmúlt időkben történt robbantásokért a Gázai övezetben, amelyeket a palesztin fegyveresek őrposztjai ellen hajtottak végre. A támadások általában nem követelnek áldozatokat. Május elején például a Hamasz fegyveres szárnya, az Aaz Al-Din Al-Qassam Brigád egyik gázai támaszpontját aknavetővel támadták meg. A támadást egy dzsihadista csoport vállalta magára.

Orientalista.hu –(MTI)

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑