Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 01. 25.

A Hashd Al-Shaabi terrorellenes műveleteket hajt végre Irakban

2020. 01. 25.

Az iraki Hashd Al-Shaabi önkéntes erők terrorelhárító műveleteket hajtanak végre Najaf és Kerbala térségében az Iszlám Állam még létező csoportjai ellen.

Ali Al-Hamdani tábornok, a Hashd Al-Shaabi egyik parancsnoka szerint az ő alakulatain kívül az iraki rendőrség, a hadsereg és a határőrség egységei is részt vesznek a két város környékén folyó műveletekben. Elmondása szerint egyszerre nyolc helyszínen csaptak le a terroristákra.

A tábornok szerint a hadműveletet komoly hírszerzési munka előzte meg, melynek segítségével sikerült felderíteni a terroristák pozícióit a térségben. A megkezdett műveleteket pedig a rossz időjárási körülmények ellenére is folytatják.

A velük együtt harcoló Kataib Hezbollah szervezet azonban új bázisra szállította személyi állományát, hiszen a terroristák mellett álló Egyesült Államok néhány napja lebombázta korábbi bázisukat. Az amerikai légi agresszióra a szíriai-iraki határ közelében lévő Al-Kaim térségében került sor.

A tábornok szerint azonban a Kataib Hezbollah két héten belül teljes személyi állományával és felszerelésével együtt egy, az iraki hadsereg által biztosított bázisra költözik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Fars News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑