Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 03.

A Haza földje nem eladó – Folytatja előretörését a Szíriai Arab Hadsereg (videó)

2017. 06. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja az előretörést a Damaszkusz tartományi sivatagban a vahhabita fegyveresek ellen

Csütörtökön a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei új offenzívát indítottak az USA által támogatott “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita frakciók ellen a szíriai sivatagban, Damaszkusztól keletre.

A Szíriai Arab Hadsereg Al-Dakwa térsége és Bir Al-Kaszab elleni támadással kezdte az előretörését annak érdekében, hogy elérje a Zalaf-tározó körzetét Észak-Szuwejdában és kiszorítsa az “FSA” zászlója alatt harcoló vahhabita fegyveres csoportokat az egész sivatagi régióból. Az addig ott működő FSA csoportok közvetlen fenyegetést jelentettek a szíriai fővárosra.

Szerdán az FSA frakciók kudarcot vallottak a Zazai hármas útkereszteződés környékén és nem tudtak áttörni a hadsereg állásain. Az FSA csoportjainak előző támadása a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen a Zalafi tározónál szintén jelentős kudarc volt

Úgy tűnik, hogy az USA által támogatott FSA fegyveresei (akiket Maghawir Al-Thawranak és korábban “Új Szír Hadseregnek” – NSA – is hívtak) képtelenek legyőzni a szíriai kormánycsapatokat a térségben, a militánsok tapasztalatlansága és alacsony létszáma miatt (még nem sikerült elég dzsihádistát betoborozni az Al-Kaidához és a Daeshez dezertált egykori zsoldosaik közül). Az FSA frakciók legnagyobb részben Grad sorozatvető rakétákra, irányított páncéltörő rakétákra és “Switchblade” típusú átalakított amerikai drónokra hagyatkoznak és kerülik a közvetlen összecsapásokat.

Kelet-Homszban tegnap a Szíriai Arab Hadsereg nem tudott elfoglalni újabb pontokat Al-Abbaszijaban és Al-Szukariban, délkeletre Tadmurtól (Palmyrától), ahol az ISIS terroristák visszaverték a kormányerők első rohamát és visszavonulásra kényszerítették a hadsereget.

Orosz vadászbombázók és harci helikopterek folytatták az ISIS terroristák csoportjainak bombázását Al-Szukariban, Al-Abbaszijaban keletre az Al-Arak olajmezőtől és Szukhanaban.

Az ISIS terrorszervezet megpróbálja megakadályozni, hogy a Szíriai Arab Hadsereg elérje Szukhanat, amely az egyik utolsó erőssége a szíriai sivatagban a Deir Ezzor városába vezető út kezdetén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑