Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 12. 23.

A hét vicce: szaúdi koalíció a terrorizmus ellen

2015. 12. 23.

Na ez érdekes lesz, Szaúd-Arábia terrorellenes koalíciót hozott létre:

“A muszlim államok is összehangolják katonai fellépésüket a terrorizmus elleni harcban. Szaúd-Arábia kedden bejelentette, hogy 34 államból álló koalíciót hoztak létre a “járványszerűen terjedő iszlám szélsőségesség” ellen. A koalíció közös műveleti központja Rijádban lesz.” – 888

A pakisztáni külügyminiszter Aizaz Chaudhry meglepődött, mert állítólag a híradásokból értesült az országa részvételéről. Libanon közölte, hogy Rijáddal ellentétben ők nem tudnak róla, hogy beléptek volna bármilyen koalícióba.

Szaúd-Arábia egyébként éppen a múlt héten szervezett egy találkozót “mérsékelt” szíriai ellenzéki csoportoknak, amelyek között még a rendkívül polkorrekt Index szerint is akadhatnak terroristák:

“De a szír ellenzékkel is hasonló a helyzet: nagyon vékony a vonal az iszlamista szervezetek és az iszlám szélsőséges szervezetek között. A nyugatiak által mérsékeltnek elismert ellenzéki szervezetek ráadásul gyakran vállt vállnak vetve harcolnak olyan szervezetekkel, melyek Nyugaton rajta vannak a terrorlistán.

A szunnita jogi iskolák közül a legszélsőségesebbet, a vahabita iszlámot az állami ideológia szintjére emelő Szaúd-Arábia természetesen igen tágan értelmezi az “elfogadható ellenzék” fogalmát.” – Index

Egy kevésbé polkorrekt pillanatában az amerikai alelnök (meg néhány tábornok) is beszélt arról, hogy a szaúdiak bárkit szponzorálnak aki fegyvert fog Aszad ellen. Akár az iszlám Államot is.

Törökországot az oroszok vádolták meg azzal, hogy olajat vesznek, illetve fegyvereket szállítanak az ISIS-nek.

De igazság szerint sokan beszéltek erről már oroszok előtt is.

Úgy tűnik, hogy az új terror-ellenes koalíció prominens tagjai éppen azok akik létrehozták, vagy minimum alaposan hozzájárultak az Iszlám Állam létrejöttéhez.

 saudaesh

Viszont vannak olyanok akiket nem hívtak mega koalícióba: Irak, Irán és Szíria.

Érdekes módon pontosan ezek az országok azok, amelyek katonákkal, jelenleg is aktívan harcolnak az Iszlám Állam ellen.

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem ez az egész úgy hangzik, mintha 42-ben Hitler fasizmus ellenes koalíciót hozott volna létre Olaszországgal és Japánnal.

A múltkor olvastam egy pletykát amely szerint az USA és a közel-keleti szövetségesei 100000, többségében Arab-öböl menti és más arab államok országokból származó katonát küldenének Irakba harcolni az Iszlám Állam ellen. Az iraki kormánynak ez állítólag nem tetszik az ötlet, de ez senkit nem érdekel. Elképzelhető, hogy ennek az előkészítése a koalíció?

Elképzelhető, hogy Irak után Szíriába is benéznek ISIS-t írtani?

És ha már úgyis Szíriában vannak, megelégednének a Iszlám Állam ellenőrzése alatt tartott területek “felszabadításával”, vagy meg sem állnak Damaszkuszig?

sorkoz.blog.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑