Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Libanon

2015. 05. 24.

A Hezbollah a nyilvánosságot mozgósítja a takfiri terroristák ellen

2015. 05. 24.

A Hezbollah parancsnoki gyűlésének és a dél-bejrúti erőknek címezve pénteken egy videóüzenetben Seyyed Hassan Nasrallah, a Libanoni Hezbollah Ellenállási Mozgalom főtitkára kijelentette, hogy a Mozgalom elkötelezett egy teljes értékű harcban a takfiri terroristák ellen, amelyben számos lehetőség nyílik a szerepvállalásra, mindez úgy, hogy Törökország, Katar, és Szaúd-Arábia létrehoztak egy Hezbollah elleni szövetséget.

A Hezbollah vezetője a takfiri terroristák ellen vívott harcot Szíriában “létfontosságúnak és történelminek” nevezte.

Nasrallah felszólított továbbá a nyilvános mozgósításra a takfiri fegyveresek ellen minden lehetséges eszközzel, hangsúlyozva, hogy eljött az ideje a “nyilvános mozgósításnak”, és mindenki, aki rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy részt vegyen, akár szavakkal, de részt kell vennie a terrorizmus elleni küzdelemben.

A Hezbollah vezetője felszólította továbbá az oldalt, hogy az erős népi támogatás mellett járuljanak hozzá ehhez a mozgósításhoz.

A főtitkár hozzátette, hogy a Hezbollah úgy döntött, ahelyett, hogy tétlenül nézik, ahogyan a terroristák külföldi segítséggel és támogatással bűncselekményeket követnek el, fegyvert fognak és felveszik a harcot a takfiri terroristák ellen.

Hangsúlyozta azt is, hogy a Libanoni Ellenállási Mozgalom soha nem fog kompromisszumot kötni a szélsőséges erőkkel.

Nasrallah kiemelte, hogy Törökország, Katar és Szaúd-Arábia félretették a nézeteltéréseiket a szíriai válság kapcsán, és egy egységes frontot hoztak létre a Hezbollah ellen. A török, szaúdi és katari szembenállás kapcsán kifejezte reményét abban, hogy a a Libanoni Ellenállási Mozgalom végül föléjük fog kerekedni.

b0c38461-e7a7-4e33-8cc4-b133e0ab82a2

A röplapon lévő képet a Hezbollah sajtóirodája jelentette meg 2015. május 16-án, és azt mutatja, amint Hezbollah harcosok lőnek a takfiri terroristák által ellenőrzött területekre Qalamoun hegység szíriai oldalán, a libanoni határ közelében.

A Hezbollah vezetője szerint bárki, aki aláássa a libanoni nemzet eltökéltségét a terrorizmus elleni harcban, az gyáva és hűtlen.

Figyelmeztetett továbbá arra a komoly biztonsági fenyegetésre is, amelyet a takfiri fegyveresek jelentenek Libanonra nézve, hozzátéve, ha a Hezbollah ellenállói nem csatlakoznak a szíriai terrorizmus elleni küzdelemhez, a válság átterjedt volna a libanoni területekre is.

A Hezbollah és a szíriai hadsereg  néhány héttel ezelőtt megkezdte a stratégiainak számító és a terroristák által elfoglalt Qalamoun hegyvidék megtisztítását, és mostanáig jelentős győzelmet arattak a fegyveresek fölött, kiűzve őket két jelentős városából, mint Assal al-Ward és Juba városok, valamint további fontos pozíciókról.

Május 16-án Nasrallah dicsérte a “győzelmet” Qalamounban: jelentős eredmény Libanonnak, Szíriának, és a teljes régiónak, mondván a csaták “dombtetőről dombtetőre, és völgyről völgyre zajlottak”. Ezt megelőzően Sheikh Naeem Qassem, a Hezbollah főtitkárhelyettese kijelentette, hogy megtisztítják Qalamoun térségét a takfiri fegyveresektől.

Orientalista.hu – Tia (persianews, Press TV)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑