Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2024. 02. 13.

A Hezbollah csapást mért az izraeli rendőr-főkapitányságra Kiryat Shmonában

2024. 02. 13.

A palesztin nép és a gázai ellenállás támogatására, valamint a különböző dél-libanoni falvak elleni izraeli agresszió fényében az Iszlám Ellenállás továbbra is csapást mért a cionista megszállási helyszínekre a libanoni határ közelében.

A Hezbollah katonai média egymást követő nyilatkozatokat adott ki a támadások és azok kimenetelének illusztrálására.
Az első közlemény megemlítette, hogy az Iszlám Ellenállás harcosai 2024. 02. 13-án, kedden 07:45-kor rakétafegyverekkel vették célba a Hunin kastélyban „izraeli” ellenséges katonák gyülekezőjét, ami közvetlen találatokat eredményezett.

Az Iszlám Ellenállás harcosai 2024. február 13-án, kedden reggel 9 óra 30 perckor megfelelő fegyverekkel vették célba a Hadab Yareen telephelyen lévő kémfelszerelést, közvetlen találatot okozva – mutat rá a második közlemény.

Válaszul a déli falvak és polgári otthonok elleni izraeli támadásokra, legutóbb Talusah falut, az Iszlám Ellenállás harcosai 2024. február 13-án, kedden 11 óra 15 perckor megfelelő fegyverekkel célba vettek egy izraeli rendőrség épületét Kiryat Shmona településen. , közvetlenül ráütve. a harmadik állítás fenntartva.

Másrészt az izraeli ellenség légitámadást indított a déli Ramya falu ellen.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 28 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑