Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 08. 29.

A Hezbollah előre eltervezett támadásokra készül Izrael ellen

2019. 08. 29.

A libanoni Hezbollah ellenálló szervezet ,,előre eltervezett,, csapásokat készül végrehajtani Izrael ellen, válaszul a néhány napja ellenük elkövetett izraeli légitámadás miatt, mely a szíriai fővároshoz Damaszkuszhoz közel érte a szervezet állásait.

A Hezbollah mozgalomhoz közel álló források a Reuters hírügynökségnek elmondták, hogy olyan válaszcsapást készítenek elő, mely még feltétlenül nem vezet háborúhoz.

,,Jelenleg egy előre eltervezett csapás a cél, de, hogy ez hová fejlődik az egy másik kérdés.,,

A Damaszkusz melletti légicsapáson kívül az izraeli légierő támadást hajtott végre Bejrút déli lakóövezetében, valamint Libanon keleti régiójában. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök pedig megfenyegette a Hezbollahot, Iránt, Szíriát és Libanont, hogy megbosszulják, ha bármilyen támadás éri a csapataikat. Az ő elképzelése szerint tehát mindenkinek szó nélkül el kellene tűrni a az izraeli légicsapásokat.

A Hezbollah azonban nyilvánosan még nem beszélt a támadásokról, tehát a tervekről még nincsenek hivatalos információk.

Katonai elemzők arra számítanak, hogy ha a Hezbollah támadásokra készül, azt valószínűleg a megszállt Golán fennsíkon állomásozó izraeli csapatok ellen fogják végrehajtani. Vagy esetleg a vitatott hovatartozású Shebaa farmok, illetve a Felső Galilea régió ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑