Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2020. 07. 27.

A Hezbollah támadást hajtott végre az izraeli hadsereg ellen

2020. 07. 27.

Számos jelentés érkezett Libanon déli részéről hétfő délután, melyek szerint a Hezbollah ellenálló szervezet támadást hajtott végre az izraeli hadsereg egyik állása ellen a két ország határán.

Az RT hírügynökség információja szerint lövöldözést és robbanásokat lehetett hallani a libanoni-izraeli határon. Kora délután azonban az izraeli hadsereg szóvivője arról számolt be, hogy ,,biztonsági incidens,, történt és felszólítja a határ mellett elő izraeli lakosokat, hogy maradjanak otthon.

A Reuters hírügynökség libanoni forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a hétfői napon a Hezbollah egy műveletet hajtott végre az izraeli hadsereg ellen az izraeli megszállás alatt lévő libanoni Shebaa farmok közelében.

Más források szerint a libanoni ellenálló szervezet tagjai egy Kornet típusú harckocsi elhárító rakétát lőttek ki egy izraeli katonai járműre.

A Sputnik hírügynökség úgy tudja, hogy a Hezbollah az izraeli hadsereg egyik állását támadta meg Ghajar város közelében amikor  is megpróbáltak megtámadni egy izraeli katonai konvojt.

A helyszíni beszámolók alapján a Hezbollah harcosai heves tűzpárbajt vívtak az izraeli katonákkal.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑