Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2021. 04. 13.

A Hezbollah üzletláncot alapított a szegények számára

2021. 04. 13.

A libanoni Hezbollah hazafias mozgalom üzletláncot indított ,,Al-Sajjad,, néven, ahol az alacsony jövedelmű libanoni lakosok is olcsón juthatnak minőségi árukhoz, elsősorban élelmiszerekhez.

Az Al-Sajjad üzletlánchoz tartozó első boltot a bejrúti nemzetközi repülőtér közelében adták át.

Libanon az elmúlt években jelentős gazdasági visszaesésen ment keresztül, mely egyes elemzők szerint az évtizedes korrupció következménye. A gazdaság instabil helyzetéhez azonban hozzájárult a tavalyi bejrúti robbantás, melynek következtében 300 ezer embert kellett kitelepíteni a fővárosból. A visszaesés másik oka pedig a koronavírus járvány, mely Európához hasonlóan Libanonban is súlyos károkat okozott a gazdaságnak.

A Hezbollah mozgalom mindenesetre ezzel az olcsóbb termékeket kínáló üzletlánccal próbál meg javítani az állampolgárok helyzetén. Eddig már több tízezer libanoni lakos kapott Al-Sajjad vásárlói kártyát, mellyel alacsonyabb áron vásárolhatják meg az üzletlánc termékeit. Az Al-Sajjad árai ugyanis jelentősen alacsonyabbak mint más üzletek termékei esetében, melyek árát a libanoni kormány határozta meg.

Az alacsonyabb árakat elsősorban az teszi lehetővé, hogy az Al-Sajjad üzletlánc a nyugati termékeknél olcsóbb iráni termékeket árul. A jelentős tradíciókkal rendelkező és kiváló termékeket előállító iráni élelmiszer ipari termékek ugyanis színvonalban megfelelnek a nyugati termékeknek, melyek csak magas áron szerezhetőek be Libanonban. A nyugatról importált termékek árát természetesen növeli a gyenge libanoni valuta is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑