Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2024. 01. 03.

A Hezbollah vezetője óva intette Izraelt egy Libanon elleni háborútól

2024. 01. 03.

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetője kijelentette, hogy a mozgalom minden erejével harcolni fog, ha Izrael háborút robbant ki Libanonban.

Haszan Naszrallah szerdán a televízióban élőben közvetített beszédében egy nappal azután mondta ezt, hogy kedd este egy Izraelnek tulajdonított légi csapásban likvidálták a Hamász palesztin szervezet politikai bizottságának elnökhelyettesét, Száleh Arúrit és a szervezet hat másik vezetőjét Bejrútban, a Hezbollah erősségének számító Dahíje déli elővárosban.

“Egyelőre átgondoltan harcolunk a fronton, de ha az ellenség azt gondolja, hogy háborút indít Libanon ellen, korlátok, visszafogottság, határok nélkül fogunk harcolni” – mondta Naszrallah.

A Hezbollah vezetője kijelentette, hogy szövetségesének, a Hamász vezetőjének a meggyilkolása “veszélyes bűncselekmény, amely nem marad büntetlen”.

Az izraeli hadsereg nem vállalta magára a légicsapás végrehajtását, de szóvivője kijelentette, hogy “minden forgatókönyvre felkészült”.
Október 8., a Hamász és Izrael közötti háború másnapja óta a Hezbollah rendszeresen támad izraeli célpontokat Dél-Libanonból, elsősorban a határhoz közeli izraeli katonai állásokat veszi célba.

A határon átnyúló erőszak kezdete óta százhetvenen haltak meg Libanonban, köztük a Hezbollah százhúsz harcosa és több mint húsz polgári személy, köztük három újságíró. A tűzpárbajban legkevesebb kilenc izraeli katona halt meg.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑