Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2018. 01. 27.

A holland Szabadságpárt vezetője nem érti, hogy az Öböl-menti országok miért nem fogadják be a menekülteket, akik onnan érkeznek

2018. 01. 27.

„Azt gondolom, az a nagy probléma Európában, hogy óriási a káosz”- mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorban Geert Wilders. A holland Szabadságpárt vezetője arról beszélt, hogy többek között Merkel és a holland miniszterelnök is nyitott határokban gondolkodik és „bárkit be akar engedni”, pedig szerinte ezt „Európa népe nem akarja”.

Wilders úgy véli, keményebbnek kell lenni a menekültekkel, mert zömében nem valós menekültekről van szó. Ezt azzal indokolta, hogy a legtöbben nem állnak meg az első biztonságos országban, például Romániában, vagy Litvániában, hanem „a legjobb helyre akarnak menni”, például Németországba.

A holland politikus úgy véli, a gazdasági menekültek számára nincs elég hely, ezért vissza kellene őket küldeni. „Úgy hiszem, meg kell állítanunk a bevándorlást az iszlám országokból” – közölte a műsorban.

A műsorvezető kérdésére elmondta, az ő hazájába a menekültek 99 százaléka iszlám országból érkezik.

Elmagyarázta, azt nem érti, hogy „nagyon sok gazdag ország van az Öbölben”, melyek „semmit nem tesznek, nem hagyják ezeket az embereket bevándorolni, pedig ugyanaz még a nyelvük is”.

Az Európai Unióval kapcsolatos kritikáiról is beszélt. Elmondta, azt szeretné, hogy Hollandia kilépjen az EU-ból. Úgy látja, a holland adófizetők pénzének nagy része megy el Európán belül más országokba és szerte a világon is máshová, ahelyett, hogy azt Hollandiában költenék el. Wilders azt szeretné, hogy a saját országuk parlamentje legyen az egyetlen helyn, ahol az országuk sorsáról döntenek, mivel Brüsszelben most nem választott testületek tagjai döntenek az emberek feje felett.

„Sokkal jobbak vagyunk sok tekintetben, mint a barbár saría törvény”– magyarázta Wilders, kifejtve, hogy barbárság alatt azt érti, hogy a saría szerint „a nő feleannyit ér, mint a férfi” és ez „középkori, retardált koncepció”.

„Nem ismerek egyetlen nőt sem, aki szeretne feleannyit érni, mint egy férfi”. – zárta gondolatait a holland poliitkus.

Orientalista.hu – Atv.hu nyomán

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑