Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 06. 26.

A hónap vicce: Erdogan élesen bírálta Európát

2015. 06. 26.

A török elnök álszent módon a Ramadan hónap idejére időzítette Európa bírálatát és országa kormánya magasztalását, miszerint Törökország egymaga többszörösen több menekülten segít mint az egész kontinens. Kérdem én, a szíriai konfliktusban harcoló terroristáknak ki az egyik legnagyobb támogatója?

Az az Erdogan, aki miatt többek között kirobbant a szíriai konfliktus.

Az az Erdogan, aki nap, mint nap terroristák százait engedi át a török szír határon.

Az az Erdogan, aki megalomániájában és a korrupció csúcsán 15 milliárd dollárért épít palotát.

Az az Erdogan, aki hentesnek nevezi Assad elnököt, miközben halálos áldozatok árán veri le az ellene tüntetőket.

Az az Erdogan, aki lekapcsolja a nagy demokratikus Törökországban a youtube-ot és a twittert.

Az az Erdogan akinek a menekülttáboraiban gazdagon virágzik az illegális szerv és drog kereskedelem.

Az az Erdogan, aki harckocsikkal vonul be egy szomszédos független állam területére, hogy elraboljon onnét egy török ereklyét, miközben az ISIS széttárja előtte az utat.

Az az Erdogan, akinek a katonái egymásnak integetnek és egymással nevetgélnek a török-szír határon az ISIS terroristáival, miközben a terroristák elöl menekülő kurdokat visszalökik vagy fegyverrel kényszerítik, hogy menjenek vissza a biztos halálba a két tűz között.

Az az Erdogan, akinek országán keresztül értékesíti az ISIS a véres elrabolt olajat Irakból és Szíriából.

Az az Erdogan, aki nem ismeri el a száz évvel ezelötti Oszmán birodalom által elkövetett másfél millió örmény biztos halálba küldését, kiirtását.

„emberiség elleni bűncselekmény”-re hivatkozik! Ne már!

Tükörbe tud nézni az ilyen ember?

A palotában biztosan van több ezer is arany keretben. Hogy nem hasadnak meg ilyenkor?

“A török elnök azt mondta, országa kétmillió embert fogadott be, akik a térségben dúló konfliktusok elől menekültek el, miközben egész Európa csupán kétszázezret. „Mi senkit sem hagytunk cserben, és ezt soha nem is fogjuk megtenni” – hangsúlyozta Erdogan.”

Pfff…..

“Erdogan előző este a Ramadan havában szokásos böjttörő vacsorán vett részt Angelina Jolie hollywoodi színésznő és António Guterres, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) vezetője társaságában. Jolie, az UNHCR különmegbízottja szombaton, a menekültek világnapján a török–szíriai határnál fekvő egyik menekülttáborba látogatott el.”

Emlékezzenek mit mondott Szíria külügyminisztere erre: “Angelina Jolie egy szép nő. Ennyi. Semmi több.”

“A második világháború óta most először haladta meg az 50 milliót a lakóhelyükről világszerte elűzöttek száma. Szíria lakosságának több mint a fele jutott erre a sorsra, és közülük mintegy négymillióan menekültek külföldre. Hatalmas többségük – 95 százalékuk – csak a Szíriával szomszédos országokig tudott eljutni; Libanonban a szíriai menekültek teszik ki a lakosság 20 százalékát”– áll az Amnesty International hétfőn közzétett jelentésében.

A szervezet adatai szerint nem éri el a 90 ezret azoknak a szíriaiaknak a száma, akiknek befogadását a külföldi országok eddig felajánlották; ez alig 2,2 százaléka azoknak a menekülteknek, akik jelenleg a Szíriával szomszédos országokban tartózkodnak.

A lakóhelyükről világszerte elűzöttek száma…?

Ki is űzte el őket? Miért is lettek űzöttek? Elűzöttek?

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑