Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 02. 11.

A jemeni ellenállás közel áll Maarib felszabadításához (videó)

2020. 02. 11.

A jemeni ellenállás újabb videóban számolt be azokról a katonai sikerekről, melyeket az utóbbi napokban értek el a megszálló szaúdi erőkkel szemben. A jemeni ellenállás és a jemeni hadsereg ugyanis támadást indított a szaúdi csapatok több állása ellen Maarib kormányzóság területén.

A videón az látható, hogy a jemeni ellenállás támadást indít a szaúdi hadsereg állásai ellen a Salb és az Al-Marsous hegységek térségében, melyek Maarib városa közelében találhatóak.

A támadás során a jemeni ellenállás több szaúdi katonával és zsoldossal végzett, valamint nagy mennyiségű katonai felszerelést zsákmányoltak. Az Ansarullah mozgalom tagjai több tucat szaúdi megszállóval végeztek és több száz hadifoglyot ejtettek. A felvételeken látható, hogy a szaúdi hadseregtől géppuskákat, gépágyúkat, azokhoz való lőszereket és harckocsi elhárító rakétákat zsákmányoltak.

A jemeni hadsereg szóvivője Yahya Saree tábornok a múlt héten már több sikerről is beszámolt. Akkor a jemeni ellenállás és a hadsereg egységei elfoglalták Nihm körzetét és Maarib kormányzóság más területeit, továbbá területeket szabadítottak fel Jawf térségében, összesen 2500 négyzetkilométernyi területet.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑