Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 08. 19.

A jemeni ellenállás nagykövetet nevez ki Iránba

2019. 08. 19.

A jemeni ellenállás által létrehozott kormány rendkívüli megbízott nagykövetet küld Teheránba. Ezt Mohamed Abdul Salam, az Ansarullah jemeni ellenállási mozgalom szoóvivője jelentette be. Egyúttal gratulációját is kifejezte Ibrahim Mohamed Al-Deilami számára aki a jemeni diplomáciai küldöttség vezetője lesz Iránban.

Al-Dulaimi kinevezéséről már napokkal ezelőtt döntöttek, amikor egy jemeni delegáció látogatott Teheránba és találkozott Khamenei Imámmal, az iráni iszlám forradalom vezetőjével.

Abdulmalek Al-Houthi, az Ansarullah mozgalom vezetője kijelentette, hogy Irán világosan kijelentette, hogy támogatni fogja a jemeni kormányt, éppen ezért minél hamarabb újra felveszik a diplomáciai kapcsolatokat Iránnal.

A jemeni ellenállás vezetője Sanaa szorosabbra fogja fűzni a kapcsolatokat Iránnal, hiszen több közös ügy is van, melyek mentén együtt fognak dolgozni. Ilyen például a palesztin nép ügye, mely az Iráni Iszlám Köztársaság számára is kiemelt jelentőséggel bír. Al-Houthi szerint Irán és Jemen is arra törekszik, hogy segítse a palesztin ellenállást.

Az Iráni Iszlám Köztársaság jelenleg több régióbeli országgal is együttműködik, mint például Jemen, Szíria, és Irak. Azonban mindezt úgy teszi, hogy sohasem erőlteti rá saját akaratát más országokra, mint például az Amerikai Egyesült Államok.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑