Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2015. 06. 15.

A jemeni háború célja az Iszlám Ébredés aláásása

2015. 06. 15.

Az iráni belügyminiszter ismertette, hogy a Jemenben dúló szaúdi katonai agresszió az USA és szövetségeseinek stratégiai lépése és része annak a kampánynak, amely az Iszlám Ébredés aláásását tűzte ki célul a régióban.

“A legutóbbi taktikai lépésük, hogy vakbuzgón katonai támadást indítottak az elnyomott, kiszolgáltatott jemeni nép ellen” mondta Abdolreza Rahmani-Fazli belügyminiszter csütörtökön, Adnan Mahmoud szíriai nagykövettel tartott találkozóján Teheránban.

Március 26-a óta az ENSZ felhatalmazása nélkül Szaúd-Arábia folyamatosan bombázza Jement, mely során több ezer embert megölt, köztük civileket, és nagyon súlyos károkat okoztak az elszegényedett arab országban.

Egy jemeni férfi mutatja egy a bombázások során elhunyt gyermek ruháját – FNA

A több mint két hónapja tartó szaúdi katonai agresszió következménye, hogy Jemen mély válságba jutott, mivel a Rijád által végrehajtott légitámadások elpusztították az ország infrastruktúráját, a jemeni lakosság sok esetben nem jut élelmiszerhez, vízhez és az alapvető szükségletekhez.

Másrészről az iráni tisztviselő elismerően beszélt a szíriai fejleményekről és dicsérte a szíriai kormány és nemzetet, amiért erőteljesen ellenállnak a terrorista és szélsőséges csoportokkal szemben.

Fotó a Szabad Szíriai Hadsereg fegyvereseiről miközben felveszik az álláspontjukat egy katonai bázis közelében Azaz település mellett Szíriában.

Rahmani-Fazli kihangsúlyozta azt is, hogy a reakciós rezsimek a térségben támogatják a szélsőséges csoportok, köztük a takfiri ISIL terroristák működését, amely mostanra a terrorizmus „pestisként” való terjedéséhez vezetett a régióban.

 Felszólította továbbá a hasonló értékrenddel bíró országokat a régióban, hogy fogadjanak el a terrorista csoportok elleni küzdelem tekintetében egy egységes megközelítést.

A szíriai tárgyalópartner a maga részéről beszámolt Szíria terroristák felett aratott győzelmeiről az elmúlt négy év során, és kérte Irán segítségét, hogy továbbra is támogassa ebben Damaszkuszt.

A takfiri-cionista ISIS csoport, mely számos tagot számlál nyugati országokból, átvette az irányítást Szíria több részén, és szörnyű bűncselekményeket követ el a különböző etnikai és vallási közösségek ellen az arab országban.

Az ENSZ szerint több mint 7,2 millió szíriai kényszerült elhagyni az erőszak következtében az országot 2011 óta.

Orientalista.hu – Tia (persianews ,Press TV)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑