Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 10. 02.

A jemeni haditengerészet sikeres akciót hajtott végre szaúdi hadihajók ellen

2018. 10. 02.

A jemeni haditengerészet különleges erői sikeres támadást hajtottak végre a szaúdi Jizan városa ellen. A szaúdi erőknek jelentős veszteségeket okoztak és több szaúdi hadihajót is megsemmisítettek, melyek Jizan kikötőjében állomásoztak.

A jemeni Al-Masirah Media Network szerint a jemeni különleges erők meglepetésszerű akciója során komoly veszteségeket okoztak a szaúdi haditengerészetnek és több szaúdi hajót felgyújtottak a kikötőben.

Szeptember 1-én a jemeni haditengerészet egységeinek sikerült kilőniük egy, a Jizan város partjai közelében lévő szaúdi hadihajót, azonban ez az első olyan alkalom, hogy a jemeni erők a szaúdi hadihajókat a saját állomáshelyükön, a saját hátországukban sikerült megtámadni és megsemmisíteni.

2018-óta egyre fokozódnak a szaúdi városok és szaúdi katonai létesítmények elleni jemeni támadások. A jemeni ellenálló Ansarullah mozgalom vezetője Sayyid Abdul Malik Al-Houthi kijelentette, hogy Jemen bosszút fog állni mindazokért a háborús bűncselekményekért, melyeket Szaúd Arábia a már három éve folyó agresszió során elkövetett a jemeni civilek ellen. Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok 2015-ben támadta meg Jement. Az azóta, a nyugati hatalmak, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy Britannia támogatásával zajló konfliktusnak eddig 17 000 jemeni civil áldozata van

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

,
Back to Top ↑