Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2016. 01. 29.

A jemeni hadsereg és szövetségesei elfoglaltak három bázist Szaúd-Arábiában

2016. 01. 29.

A jemeni hadsereg és a vele szövetséges Népi Bizottságok csütörtökön ellenőrzésük alá vontak három katonai bázist a Szaúd-Arábia délnyugati részén fekvő Jizanban. Csütörtökön a jemeni erők elfoglalták a Jabal al-Doud, al-Aril és Madba bázisokat Szaúd-Arábia határának területén – jelentette a Sky News Arabia televíziós hálózat jelentésére hivatkozva a PressTV.

A fejlemények pár órával azután bontakoztak ki, hogy egy szaúdi és három katari katona meghalt egy, az al-Makhrouf katonai bázis  elleni  jemeni ágyúzás következtében.

A jemeni hadsereg a huszi Ansarullah harcosok támogatásával sikeresen lelőtt egy szaúdi vadászgépet és megsemmísitett több agyúval felszerelt hadihajót is.

Katonai források szerint a szaúdi vadászgépet Szadaa kormányzóság északnyugati területén lőtték le egy  földről indított rakétával.

A jemeni hadseregnek további célpontjai  is voltak, mint például a Mokha kikötőváros partjainál  állomásozó három szaúdi fregatt, Szana várostól  déli irányban 346 km-re. Két másik  hajó sikeresen elmenkült a jemeni haderők elől, kisebb sérüléseket  szenvedve.

A konfliktus kezdete óta legalább 8278 ember vesztette életét,  ebből 2236 gyermek.

A kiélezett viszály rengeteg ipari épületet és  állami intézményt  is romba döntött, ezek között kórházak, tanintézmények és gyárak is vannak.

Orientalista.hu –L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑