Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Jemen

2019. 01. 02.

A jemeni hadsereg műveletei során 125 ellenséges személy esett el, vagy sebesült meg

2019. 01. 02.

A jemeni hadsereg és a népi ellenálló erők hadműveleteket kezdtek az ellenséges szaúdi csapatok és zsoldosaik ellen, melynek során 24 óra leforgása alatt 125 ellenséges személyt öltek meg, vagy sebesítettek meg és 24 harci járművet semmisítettek meg.

A SABA jemeni állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy 120 zsoldost öltek meg vagy sebesítettek meg és 18 katonai járművet valamint 3 páncélozott járművet semmisítettek meg egy katonai művelet során, melyet az ellenséges csapatok ellen hajtottak végre Jabal An-Nar térségében, Hajjah kormányzóságban.

A forrás szerint több magaslatot és állást is megtisztítottak, mely a zsoldosok központjául szolgált Al-Bayda kormányzóságban, ahol a támadás következtében szintén több ellenséges személy esett el és sebesült meg.

Al-Jawf kormányzóságban a jemeni hadsereg tüzérségi támadást intézett egy ellenséges katonai tábor ellen Al-Maslub körzetében. Az egyik csoportjukat pedig egy nyílt területre csalták egy másik körzetben, mely a vesztüket okozta, és így sokan meghaltak és megsebesültek közülük.

A forrás azt is megemlíti, hogy a jemeni rakétás erők Zilzal-1 típusú rakétával támadást intéztek a szaúdi katonák és zsoldosaik egy csoportja ellen Hosn Al-Hamad sivatagos vidékén, mely Najran közelében található. Eközben a jemeni légierő tüzérségi egységei összehangolt műveletet hajtottak végre Jizan térségében ahol a szaúdi hadsereg katonáinak egy csoportját vették célba Jabal Qis körzetében, mely Jizan közelében található.

A jemeni légierő tüzérsége és a népi ellenállás egységei egy közös műveletet is végrehajtottak, melynek során a szaúdi hadsereg egyik egységét vették célba Najran térségében.

A jemeni hadsereg és a népi ellenálló erők ezekkel a műveletekkel válaszoltak a szaúdiak és zsoldosaik Jemen elleni támadásaira, annak ellenére, hogy megegyeztek a jemeni felekkel a Svédországban folytatott tárgyalások során, melyet nemzetközi kérésre bonyolítottak le.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: SANA

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑