Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 12. 27.

A jemeni Hodeida lakosai a szaúdi agresszió ellen tiltakoztak

2019. 12. 27.

A jemeni Hodeida lakosai tiltakozó megmozdulásokat szerveztek a város Bayt Al-Fakih, Al-Mansoreah és Al-Duraymi negyedeiben, hogy tiltakozzanak a szaúdi katonai agresszió ellen, valamint az ellen, hogy Szaúd Arábia folyamatosan megsérti a korábban aláírt Stockholmi megállapodást.

A megállapodásban ugyanis a szaúdi fél is vállalata azt, hogy nem támad civil célpontokat Jemenben. Ennek ellenére azonban folyamatosan polgári épületeket, kórházakat és iskolákat bombáznak a szaúdi légierő gépei.

A legutóbbi ilyen jellegű támadásokat éppen Al-Duraymi negyede ellen hajtották végre ahol nagyon sok volt a polgári áldozat, többségükben nők és gyerekek.

A jemeni kikötővárosban összegyűlt tüntetők kifejezték tiltakozásukat a Stockholmi szerződés folyamatos megsértése ellen, valamint az ellen, hogy az ENSZ hallgat a Szaúd Arábia által elkövetett háborús bűncselekményekkel kapcsolatban. Az Egyesült Államok által támogatott szaúdi hadsereg ugyanis rendszeresen gyilkol nőket és gyerekeket Jemenben.

A tüntetők másik fontos követelése a Hodeida kikötője elleni blokád feloldása, ugyanis a szaúdi blokád miatt nem jutnak el a humanitárius segélyek és gyógyszer szállítmányok Jemenbe. E miatt pedig sokan meghalnak az országban.

A blokádért sajnos az ENSZ is felelős, hiszen a világszervezet nem segít nyomást gyakorolni a szaúdi katonai koalícióra és ezzel maga is bűnössé válik a Jemen ellen öt éve folyó fegyveres konfliktusban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑