Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 03. 11.

A jemeni húszik Damaszkuszt választották első nagykövetségük helyszínének

2016. 03. 11.

Az a jemeni lázadócsoport, amely a jemeni fővárost, Szanaát tavaly foglalta el, bejelentette, hogy nagykövetséget nyit Damaszkuszban. Ez egyben a mozgalom első nagykövetsége is lesz a világon.

Naef Ahmed Hamid Al-Kanes-ra esett a választás, ő fogja képviselni a jemenieket Damaszkuszban. A jemeni “Sába” húszik által irányított hírügynökség arról számolt be, hogy a forradalom legfelső tanácsa 89-ik, 2016-os évre vonatkozó döntése szerint, Naef Ahmed Hamid Al-Kanes jelölték ki nagykövetnek a Szíriai Arab Köztársaságnál.

A források szerint Al-Kanes a húszi legfelső forradalmi tanács titkári pozícióját tölti be 2015 februárt óta. A húszi mozgalom a nyugati, katari és szaúdi médiumok szerint egy álszent, illegitim mozgalom, ami a legitim Szaúdi-Arábia barát kormány hatalmát döntötte meg az országban. Ráadásul annak ellenére, hogy a mozgalom nem siíta irányzatú, a szíúdi érdekeltségű csatornák következetesen annak mondják őket. A szaúdi királyság több arab országgal szövetkezve már több, mint egy éve harcol a mozgalom ellen, mind az al-Kaida jemeni ágát, mind az Iszlám Államot felhasználva –  sikertelenül.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑