Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 08. 15.

A jemeni rakéták több tucat szaúdi zsoldossal végeztek Jawf térségében

2018. 08. 15.

A jemeni hadsereg Katyusa rakétákat vetett be a szaúdi hadsereg zsoldosainak egy csoportja ellen Jemen északi részén Al-Jawf térségében és jelentős veszteségeket okozott nekik.

A jemeni Saba hírügynökség szerint a támadás Maslub körzetében történt Al-Jawf kormányzóságban. A jemeni rakétatámadásnak több tucat szaúdi zsoldos esett áldozatul. A jemeni hadsereg szerint ez a csapás válasz a szaúdi koalíció civilek elleni támadásaira és a jemeni infrastruktúra elpusztítására, melyben a Szaúd Arábia vezette katonai koalíció élen jár már a háború kezdete óta.

A szaúdi koalíció már 2015 óta folytat katonai műveleteket a jemeni Ansarullah mozgalom ellen és a jemeni hadsereg ellen, mégpedig azért, hogy visszaállítsa a korábban elűzött Abd Rabbuh Mansour Hadi elnök hatalmát, aki természetesen Szaúd Arábia bábja és bábkormányával együtt a szaúdi király vendégszeretetét élvezi.

A szaúdi koalíció támadásainak azonban az utóbbi három évben több mint 16 000 jemeni civil esett áldozatul. Szaúd Arábián kívül azonban ebben a konfliktusban háborús bűnösnek számítanak azok az államok is akik a népirtásban támogatják. Háborús bűnös a francia és a brit kormány is, mely fegyvereket ad el a szaúdi rezsimnek és rajta kívül még számos ország, melyek egyéb formában katonai segítséget nyújtanak a szaúdi koalíciónak. És ezek olyan országok mint például az Egyesült Államok és Izrael.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Tasnimnews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑