Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 03. 30.

A jeruzsálemi keresztény egyházak vezetőinek húsvéti üzenete

2018. 03. 30.

A jeruzsálemi pátriárkák és keresztény vezetők, közöttük Pierbattista Pizzaballa püspök, a latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora és P. Francesco Patton szentföldi kusztos imával fordulnak Istenhez azokért, akik szenvednek a Szentföldön és az egész világon.

Istenhez szóló ima „azokért az emberekért, akik a Kereszt útját járják, azokért, akik ebben a régióban és az egész világon szenvednek, továbbá azokért, akik csendben szenvednek, a menekültekért, a politikai menedékjogot kérők érdekében, a kitelepítettekért, azokért, akik elnyomásban élnek, akik szükségben vannak és hiányt szenvednek, az erőszak és a diszkrimináció minden áldozatáért, valamint mindazokért, akik az igazságért és a kiengesztelődésért küzdenek” – hangzik a jeruzsálemi keresztény vallási vezetők üzenete.

Jeruzsálem, a remény városa

Jeruzsálemből, „arról a helyről, ahol Krisztus feltámadt a halottaiból, áldásunkat küldjük azoknak a híveknek, akik a Feltámadást ünneplik ebben az áldott időszakban.” „Ez az a pillanat, amikor a keresztény család megemlékezik Isten üdvözítő művéről Jézus Krisztus életében, halálában és feltámadásában. Jeruzsálem, a remény és a feltámadás városa, amely Isten üdvözítő művének szent jelképe marad, és a mennyei Jeruzsálem tükröződése, amely egykor majd eljön” – írják a jeruzsálemi keresztény vallási elöljárók.

Világítótorony az emberek életében

„Valójában Jeruzsálem e szent, közösségi és spirituális jellege továbbra is világítótorony a régióban és az egész világon élő emberek reménye, a békéje és élete számára. Imádkozzunk, hogy mi itt a Szentföldön akadályok nélkül tovább folytathassuk szent kötelességünk beteljesítését az élő Evangélium megnyilvánítóiként szolgálva a szegényeket, keresve az igazságot és a feltámadt Krisztus világosságában és szeretetében haladva előre” – fogalmaznak húsvéti üzenetükben a szentföldi keresztény vallási vezetők.

RadioVaticana

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑