Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 06. 19.

A Jó és a rossz ISIS

2015. 06. 19.

A Nuszra után az Iszlám Államot is rehabilitálnák a szalafista arab médiumok. A katari Al-Jazeera után szabadon egy szaúdi csatorna beszélgetőműsorában próbálják szétválasztani és különbséget tenni az Iszlám Állam katonáinak tettei, és a szintén soraikban harcoló gyilkosok egyedi esetei között.

Az elmúlt hetekben érezhető a változás szele Szíriában. Valaminek az előkészülete zajlik, változás fog bekövetkezni az eseményekben, ezért valamilyen módon a terrorista szervezeteket legitimmé , szalonképessé kell tenni, hogy továbbra is lehessek velük számolni a Közel-Keleten.

A katari Al-Jazeera nemrégiben Al-Golanival a Nuszra Front vezetőjével készített PR-interjút a terrorszervezet által megszállt szíriai Idleb városában. Pár napra rá teljes dokumentum filmet forgatott “Mi az ami vonzóbbá teszi a Nuszrát nyugati dzsihadistáknál?” címmel, amiben úgy mutatja be a Nuszrát és szövetségeseit, mint egy „karitatív szervezet” akik élelmiszert, gyógyszert osztogatnak és a demokráciáért harcolnak.

A szaúdi Wasal TV beszélgetős műsorában Adnad Mohamed Al-Aroor sejk egyenesen azt merte mondani, hogy : „Az Iszlám Állam harcosai legyenek azok szírek vagy külföldiek 99,9%-uk hithű muszlimok és egy jó ügyért harcolnak.”

A már szalafista körökben is túlzásnak vélt kijelentést még a szaúdi műsorvezető is megmosolyogta, de a Al-Aroor sejk megerősítette a tényt, miszerint kétszeresen is bizonyítani tudja állítását:

„Én hiszek abban amit mondok, és tudom mit mondok. Mondom ezt tapasztalatra és hittudományra alapozva. Tudás alapján a Sariará hivatkozva, tapasztalatból pedig amit a valóságban látok.”

وشهد شاهد من اهلهاالشيخ : 99.9% من إخواننا في داعش مسلمون ومؤمنون ومخلصون واقول هذا عن علماً وخبرةً شرعيه

Posted by ‎The truth of ISLAM حقائق الاسلام‎ on 2015. május 20.

 

.

A „Mit akar a szíriai nép?” nevet viselő műsor állandó vendége a szélsőséges szalafista Al-Aroor több mint négy éve uszítja és buzdítja a muszlim embereket, hogy a világ minden pontjáról menjenek harcolni a szíriai kormányerők ellen.
A műsort a szalafista sejk egyik fia Hazem Al-Aroor szerkeszti és több szaúdi műholdas csatorna is leadja az anyagot mint például a Safa Tv és a szaúdi!!! Szíriai Nép TV.

6615745

Adnad Mohamed Al-Aroor szalafista sejk

Al-Aroor a szíriai Hamaban született, de családjának származása a szaúdi Anza törzshöz vezethető vissza. Egyes szíriai források szerint a szafaista sejket a kötelező katonaságból felmentették, mivel homoszexuális hajlamai vannak. Ezek után a szalafista sejk Szaúd-Arábiába távozott ahol azonnal meg is kapta az állampolgárságot, amire szinte lehetetlen szert tenni ha csak a nem szaúdi születésű az illető vagy egyik szülője nem szaúdi állampolgár.

Al-Aroor a riyadi Tudománykutatási és Hírközlési Intézet igazgatójaként, tanulmányokat add ki amiben a muszlim síita és szufi irányzatokat támadja és eretnek kritikával bírálja.

A szaúdi és katari rezsim által támogatott Iszlám Állam és Nuszra Front, egyre kínosabb és kellemetlenebb kolonc az Egyesült Államoknak és a nyugat-európai országoknak egyaránt. Politikájuk azt bizonyítja, hogy legszívesebben kihátrálnának a Közel-keleti konfliktusokból, és próbálnák másokra hárítani a felelősséget.

Szaúd-Arábia és Katar utolsó lehetőségként, kétségbeesetten próbálja menteni az általuk is kreált terroristákat, azzal hogy a nagy tőkével rendelkező médiumaikon keresztül rehabilitálják, szalonképessé teszik a mészárlásokat népirtásokat elkövető szervezeteket.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑