Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2017. 06. 13.

A kairói Al Azhar egyetem felvette az első keresztény diákját

2017. 06. 13.

„Egy keresztény diák felvétele a kairói Al Azhar egyetemre egy pozitív lépés, mely érdekes fejlődést jelenthetne, nemcsak az egyetem, hanem az egész ország számára” – nyilatkozta az AsiaNews katolikus hírügynökségnek Rafic Greiche atya, a kopt katolikus egyház szóvivője.

Ez az első eset az ezeréves iszlám egyetem történetében, hogy felvételt nyert oda egy nem muzulmán egyetemi hallgató.

Kopt keresztény diák

A szunnita iszlám világ első egyeteme a múlt héten jelentette be hivatalosan, hogy Abanoub Guirguis Naeem orvostanhallgató felvételt nyert az egyetem fogorvosi fakultására, hogy ott gyakornoki idejét töltse, majd doktori fokozatot szerezzen. Naeem egy kopt keresztény fiatal, az első a maga nemében, aki keresztényként tanulmányokat folytathat az Al Azhar egyetemen.

Doktor Khalid Siddiq, az egyetem fogászati tanszékének a dékánja kijelentette, hogy Abanoub Guirguis Naeem rendesen megpályázta a gyakornoki képzésre kiírt lehetőséget, és úgy döntöttek, hogy elfogadják a jelentkezését.

Két kar: teológia és tudományok

Rafic Greiche atya, a kopt katolikus egyház szóvivője pontosította, hogy az Al Azhar egyetemen két kar működik: az egyik a teológiai tanszék, itt képzik a leendő imámokat, míg a másik szakon általános orvostant, fogászatot, matematikát és természettudományt oktatnak.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑