Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2020. 12. 08.

A keresztények folyamatos fenyegetésnek vannak kitéve Izraelben (videó)

2020. 12. 08.

Az Al-Jazeera csatorna riport filmet készített a megszállt Palesztinában élő keresztényekről és azokról a támadásokról, melyek szinte mindennaposak az izraeli rezsim részéről az elbitorolt palesztin területeken.

A Közel-Kelet szinte egyik legnagyobb keresztény populációjával rendelkező ún. ,,Izrael állam,, a nemzetközi politikában a keresztény kisebbség védelmezőjének tünteti fel magát, azonban a szélsőséges zsidó telepesek részéről mindennaposak a templomokat ért támadások.

A zsidó szélsőségesek ezen kívül Jézus Krisztust és Szűz Máriát mocskoló jelszavakat írnak fel a templomok falaira, hiszen mélységes gyűlöletet éreznek a keresztények iránt.

Ezeket a támadásokat és a keresztények elleni gyűlölet bűncselekményeket a videóban több palesztin keresztény vezető, köztük Názáret püspöke is megerősíti és azt is elmondják, hogy félnek az őket érő atrocitásoktól.

Az izraeli törvények és a képmutató izraeli politikusok szerint az ún. ,,Izrael államban,, minden vallási kisebbséget megillet a védelem. Az izraeli rendőrség szóvivője Mickey Rosenfeld a videón el is mondja, hogy a rendőrség próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a keresztények elleni támadásokat megakadályozza.

Az Al-Jazeera videó készítői a témával kapcsolatban megjegyzik, hogy hiába éri támadás nap mint nap a Szentföldön élő keresztényeket, az amerikai ún. ,,evangéliumi keresztény,, csoportok, melyek inkább az ún. ,,cionista keresztény,, kategóriába sorolhatók, mégis az ún. ,,Izrael államot,, támogatják és szinte fanatikus módon követik és elhiszik az izraeli politikusok által nap mint nap emlegetett hazugságokat a keresztények védelmével kapcsolatban.

Ezek szerint az amerikai ,,keresztény kormányzat,, és az ún. ,,evangéliumi keresztény csoportok,, számára nem fontosak a megszállt palesztin területeken élő keresztények. Sajnos ugyanez az igazság a Libanonban, Szíriában és Irakban élő keresztényekkel kapcsolatos hozzáállásukról, hiszen ezekben az országokban az amerikai kormányzat és más nyugati kormányzatok az iszlamista szélsőséges csoportokat támogatták és nem vették figyelembe azt a tényt, hogy ez a tettük keresztények ezreinek halálához, és tízezrek elüldözéséhez vezetett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑