Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Keresztények

2018. 08. 13.

A Kolumbusz Lovagok 3 millió dollárt adományoznak az erbili keresztény menekülteknek

2018. 08. 13.

Ferenc pápa ismételt felhívásaira válaszként a Kolumbusz Lovagok, a világ legnagyobb katolikus segélyszervezete három millió dollár elkülönítéséről döntött a közel-keleti keresztények megsegítésére a Baltimore-ban augusztus 7-9. között tartott kongresszusa alkalmával – adja közre az Osservatore Romano vatikáni napilap.

Az adomány kétharmadát lakóépületek építésére fordítják menekültek számára Irakban. A pénzösszeg azért vált elérhetővé, mert 2017-ben rekord méretű felajánlások gyűltek össze a szervezetnél. 185 millió dollárt költöttek jótékonyságra, amely 5%-kal növekedett a megelőző évhez képest. A lovagok 75,6 millió munkaórát ajánlottak fel, ami félmillióval emelkedett és az egyes tagokra lebontva 39 órával többet jelent. „Folytatjuk az életek megváltoztatását, ezáltal a történelem megváltoztatását” – nyilatkozta Carl Anderson főlovag. Ezzel a mostani adománnyal lehetővé válik a McGivney-ház befejezése Erbilben, ahol 140 lakásból álló társasházat építenek szír és káld rítusú katolikus családoknak. A projekt befejezéséhez olyan alapvető szolgáltatások biztosítására van szükség, mint a víz, elektromos áram és légkondicionálás.

Az iraki keresztény város, Karamlesh újjáépítése

2014 óta a Kolumbusz Lovagok által a keresztény menekültek megsegítésére létrehozott alap több mint 19 millió dollárt fordított a közel-keleti régióra. Az elmúlt évben a szervezet kongresszusán elhatározták az iraki keresztény város, Karamles újjáépítését, amelyet az ún. Iszlám Állam pusztított el.

„Iraki tevékenységünk a szolidaritás és a remény üzenetét hordozza, vagyis, hogy ma egy keresztény közösség sem egy sziget. Minden keresztény része a kontinensnek. Minden keresztény Krisztus testének tagja. Egy keresztényt sem hagyott magára az Úr és egy keresztényt sem szabad magára hagynunk.”

– fogalmazott a főlovag.

Iskolaépítés Baltimore-ban

Carl Anderson főlovag továbbá bejelentette egy általános iskola építését Baltimore-ban, amelynek érseke a Kolumbusz Lovagok főkáplánja. Az amerikai kereszténység bölcsőjének tekintett város iskolájában ötszáz diáknak biztosítanak majd helyet. A kezdeményezés Elizabeth Ann Seton, az USA első szentjének művét hivatott szolgálni, aki a szegények nevelésének apostola volt. Anderson szerint az amerikai plébániai iskolák hagyománya közvetlenül a szent nevéhez kötődik.

Vaticannews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑