Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 03. 24.

A kormányerők erősítései megérkeztek Észak-Hamaba (videó)

2017. 03. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg nagy létszámú erősítést küldött Észak-Hamaba. Ezzel a hadmozdulattal a Szíriai Arab Hadseregnek az a célja, hogy visszaverje a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció szervezeteinek támadását, amelyek 6 kilométerre közelítették meg a tartományi fővárost.

A hadseregben szolgáló források szerint a Tigris Alakulatok sok tagját a hamai frontvonalra vezényelték Aleppo tartomány keleti feléből. Az újonnan érkező kontingensek legnagyobb része tűztámogató alegység, amelyek BM-21 Grad rakéta sorozatvetőkkel és ágyútarackokkal vannak felfegyverezve.

A továbbiakban az 5. Hadtest Palmyra körzetében települő egységei közül néhányat Hamaba küldtek, hogy megerősítsék a kormánycsapatok védelmét.

Az 5. Támadó Hadtest az orosz logisztikai és műveletei tanácsadó támogatásnak köszönhetően nagyon jól felszerelt és ütőképes katonai erőnek bizonyult a Palmyra közeli hadműveletekben.

A “Sivatagi Oroszlánok”, a Szíriai Légierő Hírszerzésének egy különleges műveleti alegysége szintén Hama tartomány északi területére érkezett, hogy megerősítse a kormánycsapatokat. A “Sivatagi Oroszlánok” kiemelkedő szerepet játszottak a T4 Légi Támaszpont védelmében az ISIS terroristák elleni harcok során. Korábban tevékeny résztvevői voltak az ISIS terrorszervezet elleni hadjáratnak a Qalamun hegység keleti oldalán.

Az Orosz Légierő fokozta a légi támadásait Hama és Idleb tartományokban a dzsihádista fegyveresek állásait, páncélozott járműveit és harckocsijait bombázva. SZU-34 és SZU-24 vadászbombázók, MI-28N és MI-35M harci helikopterek hajtják végre a légi csapásokat.

A dzsihádista frakciók várhatóan elvesztik a kezdeményező készségüket a következő napokban. Azután a Szíriai Arab Hadsereg úgy dönthet, hogy ellentámadást indít az elvesztett terület visszafoglalására. A kormányerők valószínűleg Maan irányából karolhatják át a vahhabita terroristák védelmi vonalait. Ez lehetővé teszi, hogy bekerítsék a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció (Al-Kaida és a “mérsékelt” szövetségeseik) fegyvereseit a tartományi fővárostól északra.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció fegyveresei több falut foglaltak el Észak Hamaban a tartományi főváros közelében

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista szövetség (Az Al-Kaida szíriai szárnya, a volt Al-Nuszra Front és “mérsékeltnek” nevezett társaik) több falut elfoglaltak a kormányerőktől Észak-Hamaban.

A Hajat Tahrir Al-Sham fegyveresei megszállták Arzeh, Kawkab és Iszkanderijah falvakat, miután áttörték a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) védelmi vonalát északra Hama városától.

A vahhabita terroristák szintén megtámadták a kormányerők egyik fontos ellenőrző pontját Kamhanah mellett. A jelenlegi helyzetben az Al-Kaida terroristáknak (“Dzsabhat Fateh Al-Sham”) és “mérsékeltnek” nevezett nyugati és török támogatású szövetségeseiknek (FSA frakciók, Dzsaish Al-Naszr, Harakat Ahrar Al-Sham stb…) két választásuk van:

1. Továbbnyomulni déli és délnyugati irányban, megpróbálni átkarolni a Hama légi támaszpontot és Hama városát;

2. Továbbnyomulni a kormányerők kezében lévő Kubbarijah, Maan és Karah települések felé.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑