Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 24.

A kormányerők és a drúzok közösen harcolnak az FSA ellen

2015. 06. 24.

A Hadsereg és a drúz önvédelmi erők több területet tisztítottak meg az Al-Thalah katonai repülőtér körül.

A Drúz Polgári Önvédelmi Egységek együttműködve a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztályának alegységeivel és a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) kihasználták a “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett vahabita terrorszervezet visszaszorulását a Al-Thalah Katonai Repülő Bázis közelében az elmúlt 24 órában támadást indítva a megszálló terrorista csoportok állásai ellen a Daraa tartomány és Az-Szuwejda tartomány térségében.

Egy Asz-Szuwejda tartománybeli katonai forrás szerint a Drúz Polgári Önvédelmi Egységek lerohanták az FSA “1. dandár” és a Dzsaish Al-Jarmuk terrorszervezetek állásait az Al-Shejkh Husszein-hegység magaslatain Asz-Szuwejda tartományban. likvidálva 14 megszálló terroristát és elfoglalva a hegység déli magaslatait szerda éjjelig.

A Dzsabal Al-Shejkhben elért sikeres csata 24 órával azután történt, hogy a Drúz Polgári Önvédelmi Egységek visszafoglalták Szikakah települést az Al-Thalah katonai repülőtér közelében, lehetővé téve egy kisebb méretű ellentámadást Al-Szuweja tartomány nyugati szélén és Daraa tartomány déli részén.

Al-Thalal drúz település szempontjából egy ütköző zóna létesítése Az-Szuwejda tartomány nyugati részén, az Al-Thalal katonai repülőtér körül létfontosságú a tartományi főváros védelméhez, amely megközelítőleg 15 kilométerre fekszik Daraa tartomány határán lévő ellenséges állásoktól; ez a bázis egyébként is egy stratégiai helyzetű létesítmény a Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők Főparancsnokságának, mert rá vannak utalva a repülőtérre a Daraa tartományban lévő katonai műveletek légi támogatása során Izra körzetében (az 5. Páncélos Hadosztály 112. Dandár területvédelmi harcaiban).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑