Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 01. 03.

A kormányerők folytatják a Damaszkusz vízét megmérgező terroristák elleni harcot

2017. 01. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a terroristaellenes hadműveletet Damaszkusztól északnyugatra, felszabadította Al-Fidzsah falut, ahova az iszlamista terroristák befészkelődtek és megmérgezték Damaszkusz vízelltását biztosító Fidzsa forrást.

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya, a Nemzetvédelmi Erők és a libanoni Hezbollah a Szíriai Légierő aktív támogatásával terrorista ellenes hadműveletet hajtanak végre a Dzsabhat Fateh Al-Sham (korábban “Dzsabhat Al-Nuszra” Al-Kaida frakció) terrorszervezet ellen Wadi Al-Barada térségében a szíriai fővárostól, Damaszkusztól északnyugatra.

Január elsején a kormányerők megrohamozták a Dzsabhat Fateh Al-Sham állásait Ajn Al-Fidzsah falu közelében és estére áttörték a védelmi vonalat. Január 2-án jelentések érkeztek arról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elfoglalták Al-Fidzsah falut a terroristáktól. Mindazonáltal még megerősítésre várnak.

fidzsah-damaszkusz-terkep

A másik oldal részéről a vahhabita szimpatizáns médiafelületek masszív kampányba kezdtek, amely szerint a kormányerők “megsértik” az országos tűzszüneti megállapodást. Balszerencséjükre az ilyen források elfelejtkeznek róla, hogy az egyezmény szerint a Dzsabhat Fateh Al-Sham továbbra is legitim célpont

A szíriai kormánycsapatok 2016. december 26-án indítottak hadműveletet Wadi Al-Barada térségében, miután a Dzsabhat Fateh Al-Sham terrorszervezet (leánykori nevén Al-Kaida) és a vele szövetséges dzsihádista csoportok beszennyezték a kormányerők ellenőrizte Damaszkusz fő vízvezetékét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑