Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 10.

A kormányerők több falut szabadítottak fel Aleppo tartomány délkeleti részén

2016. 03. 10.

Aleppo tartomány délkeleti területén a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály, 555. Dandára, szorosan együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) tartományi egységével és a Szíria-barát palesztin ellenálló szervezet, a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) harcosaival ma számos helységet szabadítottak fel a Khanasszer-síkságon az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervet elleni kemény harcokat követően tegnap reggel.

Egy katonai forrás szerint Aleppo tartományban a Szíria Fegyveres Erők teljesen ellenőrzésük alá vonták Shabib, Kharbil, Akil, Al-Kalajat és Sziranda falvakat miután tovább nyomultak keletre a Khanasszer-Aleppo országúttól, amelyet két hete támadott meg az ISIS terrorszervezet.

A Szíriai Fegyveres Erők hozzáfogtak kiszélesíteni az országút mentén húzódó ütközőzónát azért, hogy elkerülhető legyen az ISIS terrorszervezet, a Dzsund Al-Aksza (Al-Kaida frakció) és a Harakat Ahrar Al-Sham fegyvereseinek újabb támadása és blokádja a szíriai kormányerők Aleppo tartományban vezető fő ellátási útvonala ellen.

A ma reggeli sikeres hadműveletek az mutatják, hogy két hét óta első alkalommal újra a Szíriai Fegyveres Erők indítottak offenzívát az ISIS terroristák ellen Aleppo tartomány délkeleti területén.

A főútvonal nagy része még mindig ki van téve az ISIS és más szélsőséges vahabita terroristák lehetséges támadásának; azonban ezek az új hadműveletek mentesíthetik a szíriai kormányerőket az állandó fenyegetettségtől az Aleppo tartományba vezető, említett országút mentén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑