Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 01. 17.

A kormányerők újabb területeket vont ellenőrzése alá Aleppo és Latakia tartományokban

2016. 01. 17.

A hadsereg fokozott terrorista szervezetek elleni hadműveletei előrehaladást eredményeztek különböző térségekben, az egységek ellenőrzésük alá vontak több körzetet Aleppo tartomány keleti területén.

A SANA jelentése a Szíriai Arab Hadsereg honvédő harcairól

Aleppo tartomány:

12552960_975088259239223_9082042700426721699_n

A Szíriai Arab Hadsereg katonáit és szövetségeseiket szállító egyik menetoszlop úton Aleppoba. Ez a konvoj csak egy a sok közül, amelyek naponta többször érkeznek.

A hadsereg egységei ellenőrzésük alá vonták Al-Abbudijah falut, délkeletre Ejn Al-Bajda falutól és Al-Adzsuzijeh falut Aleppo tartomány keleti területén, közölték harctéri források a SANA-val szerdán .

Eközben a hadsereg alegységei az ISIS terroristák rejtekhelyeit és csoportjait támadták Al-Bab, Arran, Tal Bejdzsan, Kiter, Al-Mifilszeh és Wadiaa településeken Aleppo tartomány keleti területén.

A hadsereg hadműveletei során terrorista létesítmények és gépjárművek semmisültek meg, azonkívül nehézfegyverek.

A hadsereg szintén súlyos veszteségeket okozott vahabita terroristáknak Al-Manszura faluban és Khirbet Hazmarban a tartomány nyugati területén.

Aleppo városában több terrorista meghalt és a fegyvereik, lőszereik megsemisültek a hadsereg műveletei során az Al-Amerijeh, Al-Rashidin, Al-Khaledijeh, Al-Lajramun, Al-Kasztello és Bani Zaid kerületekben.

A hadsereg egyik alegysége a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet nehézfegyvereit és kézi fegyvereit semmisítette meg Al-Amerijeh-kerületben, Aleppo város délkeleti részén.

Homsz tartomány:

A hadsereg és a fegyveres erők egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel, teljes ellenőrzést szereztek az Al-Mahasza és Al-Kariatain (Qaryatayn) között húzódó út mentén lévő összes magaslat felett Homsz tartomány délkeleti területén, közölte egy katonai forrás a SANA-val pénteken.

A forrás elmondta, hogy a hadsereg összpontosított műveleteket hajtott végre az ISIS terroristák létesítményei és csoportjai ellen Homsz tartomány délkeleti területén, elvágva a terrorista szervezet fő utánpótlási útját, amely Al-Mankura, Al-Mahasza és Al-Kariatain körzetébe vezetett. A katonák sok ISIS terroristát likvidáltak és megsemmisítették fegyverzetüket, valamint járműveiket a hadműveletben.

Később a forrás közölte, hogy a hadsereg egyik alegysége és a Nemzetvédelmi Erők megtámadták az ISIS terroristák csoportjait és erődített harcállásaikat Szalam Gharbi faluban, Dzsubb Al-Dzsarrah körzetében keletre Homsz városától, ahol egy aknavető és egy nehéz gépfegyverrel felszerelt gépjárművet megsemmisítettek a rajta lévő terroristákkal.

A tartomány északi területén egy másik katonai alegység a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák csoportjait támadta meg Kiszin faluban, megsemmisítve egy rakéta indító berendezést.

Hama tartomány:

hama

Hama tartomány déli része

Az “iszlamista felkelők” (értsd: vahhabita terroristák) közel állnak Hama tartomány déli részén eddig birtokolt területeik elvesztéséhez

Szíria, Hama / A Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a Harakat Ahrar Al-Sham és az FSA “iszlamista” fegyveresei képesek voltak már majdnem a harmadik éve kitartani az al-Rasztan-tó északi oldalán anélkül, hogy a területet átengedték volna a Szíriai Arab Hadseregnek és a szövetségeseinek.

Azonban ez már hivatalosan is megváltozott péntek este, amikor a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály, 47. Dandára szorosan együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) elfoglalta az Al-Rasztan-tó északi oldalán lévő egyik utolsó még idegen megszállás alatt álló települést, véget vetve ezzel a három éve tartó vahhabita terrorista uralomnak Hama tartomány déli területén.

A Szíriai Arab Hadsereg 47. Dandára és a szövetségesei teljesen ellenőrzésük alá vonták Dzsariszah falut Dél-Hamaban, miután kemény tűzharcban péntek reggel legyőzték a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahar Al-Sham fegyvereseit.

Valójában Dzsariszah felszabadítása a Szíriai Fegyveres Erők által csak két órával azután történt, hogy elfoglalták Deir Furdajsz falut; az említett helyszín szintén Hama tartomány déli területén helyezkedik el, de nem érintkezik az Al-Rasztan-tóval.

Dzsariszah elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők birtokukba vettek egy kivételével minden falut az Al-Rasztan-tó északi oldalán.

Két napja a Szíriai Fegyveres Erők kivonultak Harbinafszah faluból miután azt egy nappal azelőtt elfoglalták; azonban még egyszer állásokat foglaltak a falu északi szektorában, hogy felkészüljenek a végső rohamra.

Daraa tartomány:

Dél-Szíriában egy katonai alegység megsemmisítette a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet egy gépjárművét nyugatra az Al-Badzsabdzseh-negyedtől a Daraa Al-Balad kerületben Daraa városában.

Több terrorista meghalt, fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült.

Egy katonai alegység megsemmisített egy járművet, amellyel vahhabita terroristák közlekedtek a Meterológiai Intézet épülete és Al-Szad között Daraa Al-Baladban.

A hadsereg egyik alegysége, délkeletre Daraa városától csapásokat mért terroristák gyülekező csoportjaira és állásaira, délkeletre a Ghraz börtön épületétől, megsemmisítve két gépjárművüket és végezve sok fegyveresükkel.

A vahhabita terrorszervezetek elismerték a közösségi média oldalaikon a következő terroristák halálát: Abdul-Rahman Ajman Haszan Al-Hariri, Ahmad Abu Zaid, Dzsamal Mohamed Al-Aszafira, Ejad Marai Al-Zubi, Bilal Ahmad Al-Sharaa, Haszan Husszein Al-Fahid Al-Hariri, Husszam Ali-Szwidan, Amir Al-Miszawi és Abdul-Wahab Abdullah Szalal.

Latakia tartomány:

944660_637446716397875_5733425047971857950_n

Hadi helyzet Észak-Latakiában Térképvázlat Duwajrikah, Ruwejszat Al-Nimr és Tuma települések elfoglalása után, egy viszonylag nagyob felbontású ábrán.

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vonta Dwajrkeh és Ruwajszet Al-Nimr falvakat Latakia tartomány északkeleti területén, miután súlyos veszteségeket okozott a megszálló terrorszervezeteknek, közölte egy katonai forrás pénteken.

A forrás elmondta a SANA tudósítójának, hogy miközben átvizsgálták a körzetet, a hadsereg alegységei lefoglaltak egy napenergiával működő műholdas távközlő berendezést, amelyet a megszálló terroristák használtak, ezenkívül leromboltak egy alagutat, amely Ruwajszet Al-Nimr faluból vezetett Al-Ruwajszeh Al-Dzsadideh faluig és a terroristák közlekedtek benne, fegyvereket és lőszereket továbbítottak ott, valamint a sebesültjeiket mentették ki rajta keresztül.

Műszaki alegységek szintén átvizsgálták a körzetet robbanó szerkezetek és aknák után kutatva, amelyeket a terroristák hagytak hátra. Az otthagyott fegyverzetet és lőszereket a műszakiak foglalták le.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (SANA)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑