Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 21.

A kormányerők visszaszorítják a terroristákat Idleb tartományban

2015. 06. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a Tal Shejkh Khattab magaslatot,és feltartóztatja a megszálló Al-Kaida terroristákat Idleb tartományba.

Szíria, Al-Ghaab-síkság / Szerda éjjel az Al-Kaida Szírián élősködő terroristái, a Nuszra Front együttműködve a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsund Al-Aksza terrorszervezetekkel egy újabb offenzívába kezdtek az Al-Ghaab-síkságon; ezúttal azért, hogy megpróbálják megszállni azt a területet, amit a Szíriai Fegyveresek Erők szabadítottak fel egy sikeres ellentámadás során Zejzun városban és környékén.

Az ellenséges offenzíva damaszkuszi idő szerint péntek este 21.30 órakor kezdődött, amikor a Nuszra Front, a Harakat Ahrar Al-Sham és a erőiket egyesítve egy nagy létszámú kontingenssel megtámadta a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandárának állásait a Tal Khattab magaslaton, betörve a kiemelkedő terepszakaszra miután heves harcok zajlottak közöttük.

A Tal Khattab magaslat elfoglalása után a Nuszra Front  fegyveresei megkísérelték tovább nyomulni nyugat felé a stratégiai fekvésű Tal Aur hegycsúcs irányába; azonban a Szíriai Arab Fegyveres Erők megerődített védelmi állásain megtört az ellenséges roham ezen az Al-Ghaab síkságon lévő magaslaton, miután a katonák visszaverték az ellenséges fegyvereseket az Al-Taur csúcstól keletre lévő védvonalon.

A Nuszra Front  terroristák kudarcot vallottak az Al-Taur magaslatot védő arcvonal áttörésében, akkor a Szíriai Arab Hadsereg 87. Dandárának harccsoportja megerősítve az 1. Páncélos Hadosztály 45. Ezredének alegységeivel ellentámadást indított a Tal Khattab magaslat megtisztítására és visszavételére az Al-Kaida terroristák kontingenseitől; ennek eredményeként a Tal Khattab magaslatot és az összes térségben lévő dombot megtisztította a Hadsereg még csütörtök napkelte előtt és ezzel megállította a terrorkoalíció tovább nyomulását.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑