Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2018. 11. 16.

A közeljövőben Olaszországba látogat az iráni flotta

2018. 11. 16.

Az iráni haditengerészet parancsnoka Hossein Khanzadi admirális szerdán jelentette be, hogy az iráni flotta hamarosan látogatást tesz Olaszországban.

Az iráni parancsnok az Indian Ocean Naval Symposium (IONS) éves gyűlésén találkozott az olasz haditengerészet helyettes parancsnokával Indiában. Itt esett szó az iráni haditengerészet olaszországi látogatásának lehetőségéről egy katonai együttműködés kiépítésének céljából.

Az olasz flotta hadihajói jelenleg is látogatást tesznek az iráni Bandar Abas kikötőjében ahol az iráni flotta legjelentősebb erői állomásoznak. Khazandi admirális éppen ezért jelentette be, hogy az iráni flotta pedig Olaszországban fog hasonló látogatást tenni azért, hogy fokozzák a két fél között a katonai együttműködést és tapasztalatokat cseréljenek.

A jövőben mindkét ország növelni kívánja haditengerészeti képességeit és ezért az együttműködés részeként egy csereprogram keretei között kadétokat és tengerész tiszteket is küldenek egymás országaiba. Az olasz parancsnok kijelentette, hogy az olasz haditengerészet készen áll arra, hogy vendégül lássa az Iráni Iszlám Köztársaság haditengerészetének hajóit.

,,Mindig azon dolgozunk, hogy együttműködjünk a világ számos haditengerészetével. Az iráni haditengerészet pedig egy jelentős erőt képvisel a tengeren és nagyon fontos számunkra. Éppen ezért kifejezzük, hogy minden téren törekszünk az együttműködésre Iránnal.,,

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑