Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 07.

A kurd milicisták szíriai katonákat ejtettek foglyul Észak-Kelet Szíriában

2019. 07. 07.

Fokozódik a feszültség Szíria észak-keleti részén miután a kurd Asayish egységek több szíriai katonát letartóztattak Al-Haszakah kormányzóságban.

A helyi beszámolók szerint a kurd egységek a szíriai kormány oldalán harcoló Nemzeti Védelmi Erők tagjait tartóztatták le Kamishli városában. A letartóztatás az után történt, miután a szíriai hadsereg elfogta az Asayish négy tagját, akik illegálisan utakat zártak le Kamishli város környékén.

A szíriai Al-Watan hírlap arról számolt be, hogy a kurdok több utat is lezártak a térségben és mesterlövészeket is telepítettek a helyszínre miután kiéleződött a feszültség az amerikaiak által támogatott kurd ,,Szíriai Demokratikis Erők,, (SDF) és a szíriai hadsereg között. A kurdok azzal fenyegették meg a Nemzeti Védelmi Erők tagjait, hogy elrabolják a családtagjaikat, ha nem határolódnak el a szíriai hadseregtől.

A feszültséget az is fokozta, hogy a kurd SDF elfoglalt egy állami tulajdonban lévő áram generátort Al-Nashweh körzetében Haszakah kormányzóság déli részén.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-MasdarNews)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑