Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2023. 06. 24.

A lázadás ellenére Moszkvában nyugalom van (videó)

2023. 06. 24.

Az orosz fővárosban nyugodt a helyzet annak ellenére, hogy a Wagner zsoldos csoport egy része fellázadt az orosz kormány ellen. A városban teljesen természetesen zajlik az élet annak ellenére, hogy a nyugati média zavargásokról számolt be. A nyugati kormányok ugyanis valószínűleg ennek örülnének.

A zsoldos hadsereg vezetője Jevgenyij Prigozsin ugyanis bejelentette, hogy katonáival Moszkvába vonul és leváltja az orosz vezetést. Az ukrán fronton jelentős sikereket elért magánhadseregnek sikerült elfoglalnia egy orosz laktanyát Rosztov városában.

Az esettel kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt. A Wagner vezetőit hazaárulással vádolta meg és jelezte, hogy ennek meglesznek a következményei. A lázadókat felelősségre vonják.

Időközben Oroszország több külföldi szövetségese (Iráni Forradalmi Gárda, iraki népi mozgósítású erők ) jelezte, hogy ha kell segítenek az orosz hadseregnek a rend helyreállításában.

A csecsen különleges erők már el is indultak Rosztov irányába, hogy visszaszerezzék az elfoglalt katonai bázist a Wagner csapatoktól.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑