Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 07. 10.

A legutóbbi izraeli légtámadásról

2018. 07. 10.

A cionista légierő megpróbálta megtámadni a Riad Kajasza Légi Támaszpontot (aliasz T4 légi bázist) Közép-Szíriában, a térképvázlaton jelölt útvonal alapján.

Tegnapelőtt éjszaka, helyi idő szerint 21:50 órakor ellenséges vadászgépek hatoltak be a szíriai légtérbe az Al-Tanf határállomás térsége felett Jordánia felől érkezve, ugyanazt a légi folyosót igénybe véve, amelyet az úgynevezett “USA vezette koalíció” használ az Orosz Légierővel kötött megegyezésük alapján.

Így a koalíció jeladóit felhasználva álcázták a betolakodásukat, már a második alkalommal az utóbbi hat hónapban.

Néhány perc után a szíriai légtérbe érve az ellenséges kötelék hat darab Delilah robotrepülőgépet lőtt ki a T4 légi bázis felé.

A szíriai korai riasztó rendszer észlelte a szabálytalanságot, ami az “USA vezette koalíció” légi bevetésének volt álcázva és a művelet végrehajtási szabályzata szerint időben válaszolt rá.

A Syrian Arab Army oldal értesülései szerint a légi bázisra kilőtt összes cionista robotrepülőgépet sikerült megsemmisíteni.

A továbbiakban a Szíriai Légvédelem célba vette az ellenséges repülőgépeket és a szíriai légtérből történő távozásra kényszerítette mindet vissza Jordániába és megakadályozta őket egy második csapás mérésében, miután az elsőt elfojtotta.

A Syrian Arab Army oldalnak nincs róla információja, hogy ellenséges gépeket sikerült lelőni, csak egy radar találatról, amelyet vizuálisan nem lehet megerősíteni vagy cáfolni.

Ez  már a második eset, amikor a cionista agresszorok a koalíció légi folyosóit és jeladóit használják, hogy légi támadást indítsanak Szíria ellen.

Ez arra utal, hogy kétségbe esetten próbálnak háborús okot találni. Nem állíthatjuk, amit nem tudunk biztosan, azonban úgy tűnik, hogy a vékony jég, amin az ellenség áll, kezd beszakadni.

Ami Jordániát illeti: éppenséggel soha nem volt egy független állam.

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑