Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 08. 29.

A libanoni hadsereg izraeli drónra lőtt a határ közelében

2019. 08. 29.

A libanoni hadsereg tüzet nyitott egy izraeli drónra az ország déli határán. A libanoni biztonsági források szerint a libanoni katonák M-16 típusú gépkarabéllyal nyitottak tüzet az ország légterébe behatoló izraeli drónra.

A libanoni National News Agency nevű hírügynökség szerint az incidens Odeisseh falu mellett történt Marjayoun város közelében, mely az izraeli határnál található. A libanoni hadsereg szerint sikerült rákényszeríteni a két drónt arra, hogy elhagyják az ország légterét.

Az izraeli hadsereg csupán annyit nyilatkozott az eseménnyel kapcsolatban, hogy ,,megvizsgálják a jelentéseket,,.

Augusztus 25-én két izraeli drón lezuhant Bejrútban a Hezbollah egyik főhadiszállása közelében. A két drón közül az egyik a levegőben felrobbant és három civil személyt megsebesített, valamint jelentős anyagi károkat okozott.

A Hezbollah ellenállási szervezet vezetője Hassan Nasrallah elmondása szerint nem ők lőtték le a két drónt, azonban megjegyezte, hogy Izrael számíthat a következményekre. Ő is és a libanoni kormány is agressziónak nevezte a két drón behatolását Libanon légterébe. Ez ugyanis az ország szuverenitása elleni támadásnak minősül. Izrael ezzel megsértette az ENSZ Biztonsági Tanács által hozott 1701-es számú rendeletet, mely lezárta a 2006-os izraeli-libanoni háborút.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑