Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 07. 23.

A libanoni határ menti offenzíva első napja (videók)

2017. 07. 23.

A Qalamun offenzíva első napja bekerült a háború történelemkönyvébe, a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah sikeresen megtisztított egy nagyobb darab földet a határ menti régióban.

Az offenzíva csütörtök este, damaszkuszi idő szerint 22:30 órakor kezdődött, amikor a libanoni Hezbollah és a Szíriai Köztársasági Gárda megrohamozták a Tal Burkan magaslatot Damaszkusz tartományban, a Falita pusztaságban.

A támadás megindulása után fél órával, a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah sikeresen lerohanták az Hajat Tahrir Al-Sham terrorista szövetség (az Al-Kaida terroristák) fegyvereseit és teljesen ellenőrzésük alá vonták Tal Burkant.

Tal Burkan elfoglalását követően a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah rövid időre megálltak, amíg reggeli öt órától további magaslati pontokat rohamoztak meg a Falita pusztaságban.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a Hezbollah pénteken kilenc helyszínt tudtak elfoglalni a Qalamun-hegység nyugati peremén, likvidálva és megsebesítve a Hajat Tahrir Al-Sham legalább 25 fegyveresét a harcokban.

Egy szíriai kormányzati forrás szerint a Szíriai Köztársasági Gárda és a libanoni Hezbollah az alábbi helyszíneket foglalták el pénteken:

Tal Burkan (Szíria)
Al-Karah Al-Awal (Szíria)
Dalel Al-Hadzs (Szíria)
Harf Al-Szabeh (Syria)
Szahel Al-Rahweh (Libanon)
Dahr Al-Haweh (Libanon)
Wadi Dakik (Libanon)
Wadi Zarzur (Libanon)
Taftanaz (Libanon)

Egy damaszkuszi szíriai kormányzati forrás pénteken azt közölte az Al-Masdar News hírújság szerkesztőségével, hogy a csapataik megpróbálnak nyomást gyakorolni a Hajat Tahrir Al-Sham (az Al-Kaida terrorhálózat) fegyvereseire, hogy adják át az általuk ellenőrzött területet az Idleb tartomány területére történő deportálásukért cserébe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑