Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 09. 19.

A líbiai hadsereg végzett az Iszlám Állam egyik parancsnokával

2020. 09. 19.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg szóvivője Ahmed Al-Mismari tábornok bejelentette, hogy végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet egyik parancsnokával, az Abu Abdullah néven ismert iszlamista szélsőségessel Sabha városától nyugatra.

A szóvivő szerint helyi információkat kaptak arról, hogy a terrorista vezető Sabha város Kafi kerületében tartózkodik, ahová azután a líbiai hadsereg 116. Gyalogos Zászlóalja bevonult és hét órán keresztül tartó tűzharcot vívtak a terroristákkal.

Az akció során a líbiai katonák kilenc terroristával végeztek és két nőt letartóztattak. Egyikük a líbiai állampolgárságú Sana Abdul Hadi Salem, aki az akció során elesett Othman Al-Abbar terrorista vezető felesége volt. A másikuk pedig az egyiptomi állampolgárságú Najla Mahmoud Afifi Hussein, aki az Iszlám Állam líbiai parancsnokának a felesége.

A líbiai hadsereg bejelentette, hogy az akció során több terroristát sikerült elfogniuk. Egy líbiai, három szaúdi, egy egyiptomi, egy szudáni, egy nigériai és egy elefántcsontparti állampolgárt.

Néhány napja a líbiai hadsereg három másik Iszlám Állam taggal is végzet az ország déli részén, akik közül az egyik ausztrál állampolgár volt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑