Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 12. 12.

A líbiai képviselőház elnöke Egyiptomba és Görögországba látogat

2019. 12. 12.

Aqila Saleh, a kelet-líbiai Tobruqban székelő kormány parlamentjének elnöke a napokban Egyiptomba és Görögországba látogat. A látogatás célja, hogy béke megállapodásról tárgyaljon az ENSZ által támogatott líbiai Saraj-kormánnyal.

Saleh és a Tobruq városában működő kormány a Haftar tábornok által vezetett ,,Líbiai Nemzeti Hadsereget,, (LNA) képviseli. Aqila Saleh Kairóban az Arab Parlament elnökével fog tárgyalni aki közvetítő szerepet játszik az LNA és a Saraj-kormány, valamint Recep Tayyip Erdogan török elnök között.

Aqila Saleh azt szeretné elérni az arab államok vezetőinél és a nemzetközi közösségnél, hogy az általa képviselt kormányt ismerjék el líbiai kormányként.

A líbiai politikus Egyiptomból Görögországba utazik ahol találkozik a görög parlament elnökével, valamint képviselők egy csoportjával. Saleh Görögországban azt szeretné elérni, hogy a Kelet-Líbiai kormányt ismerjék el hivatalos kormányként és segítsenek visszavonni a Saraj-kormány nemzetközi elismertségét. Az ENSZ és egyes nagyhatalmak ugyanis még mindig azt ismerik el Líbia hivatalos kormányaként.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Ahaly)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑