Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2016. 08. 27.

A migránsok no-go zónává változtatták Calais környékét

2016. 08. 27.

A hatóságok szerint Calais no-go zónává változott. A Daily Mail egyik újságírója egy kamionsofőrhöz csatlakozott annak érdekében, hogy megnézze, tényleg ennyire rossz-e a helyzet. Kiderült: tényleg.

Calais a különböző bandák területévé vált. A francia törvények érvényüket vesztették a térségben. Ráadásul éjszaka egyáltalán nem ajánlott a környéken tartózkodni. Az újságíró és a kamionsofőr kapott néhány jó tanácsot, mielőtt beszálltak volna a kamionba: ha kedves az életük, teli tankkal induljanak el és ne álljanak meg, ne is lassítsanak.

A migránsoknak a kamionok jelentik az “útlevelet” az Egyesült-Királyságba.

Hordákba verődve járnak, baseballütőket és hatalmas fadarabokat tartanak maguknál, amiket bármikor készek használni. Az utakra fákat döntögetnek, ezért a sofőrök kénytelenek megállni. Alapszabály a kamionosok között, hogy soha nem mondják azt, hogy az Egyesült-Királyság az úti céljuk, mindegy merre tartanak. A kamionosok rettegnek és alig várják, hogy a Calaisnál emelt magas kerítés mögé kerüljenek, ahol biztonságban érezhetik magukat.

A kamionosok 80 százaléka tisztességes de a többiek hajlandók pénzért mást is szállítani a rakományuk mellett. A maffia könnyen behálózza a maradék 20 százalékot, akikből emberkereskedő válik. Mindent előre megbeszélnek, a sofőrnek csak a migránsokat kell szállítania a rakomány között.

A tisztességes sofőrök habér félve, de elvégzik a munkájukat és csak abban reménykednek, hogy nem éri őket semmi baj az úton.

Annak ellenére, hogy Calais egy erőddé vált,  ha onnan  kilép az ember és elhagyja a kapukat senki másra nem számíthat, csak magára.

888.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑