Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2015. 05. 21.

A Mol új gázt talált Pakisztánban

2015. 05. 21.

Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál – közölte a magyar olajipari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Mol a TAL blokk irányítójaként (operátor) jelenleg napi bruttó 70 ezer hordó kőolaj egyenértéket (kboepd) meghaladó mennyiség kitermelését felügyeli.

A Mardan Khel-1 kutatófúrást az Északnyugati határtartományban mélyítették a TAL blokk területén. A fúrás 2014 szeptemberében kezdődött és 2015 februárban érte el a tervezett 4912 méteres mélységét.

A Mol közölte azt is, hogy megállapodást írt alá a Pakistan Oil Fields Limiteddel (POL) a pakisztáni DG Khan blokk 30 százalékos, nem operátori részesedésének megvásárlásáról, amelynek lezárását követően a POL irányítása alatt lévő tulajdoni hányad 70 százalékos lesz.

A konzorcium szeizmikus méréseket tervez erre az évre, amelyeket 2017-ben egy kutatófúrás követ. A tranzakcióhoz a pakisztáni kormány jóváhagyása is szükséges.

Orientalista.hu – (MTI)

Megosztom:

,
Back to Top ↑