Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2015. 01. 12.

A Moszad áll a terrortámadás mögött?!

2015. 01. 12.

Ankara polgármestere szerint a Moszad áll a párizsi merénylet mögött. 

Az izraeli titkosszolgálatot, a Moszadot sejti a múlt heti párizsi merénylet mögött Melih Gökçek, a török főváros, Ankara kormánypárti főpolgármestere. A politikus ennek a kormányzó Igazság és Fejlődés Párt (AK Parti) ifjúsági tagozatának egyik rendezvényén adott hangot.

Gökçek szerint a palesztin függetlenség elismerése felé tett nyugati lépések miatt Izrael iszlámellenességet akar szítani a világban. A főpolgármester emlékeztetett arra is, hogy a merénylet óta közel ötven alkalommal támadtak muszlimokra, vagy muszlim imahelyekre.

Közben vasárnap Párizsba érkezett Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök, hogy részt vegyen a terrorizmus elítélésére szervezett meneten. A kormányfő szerint részvétele csattanós válasz azok számára, akik az iszlámot, különösen pedig az Európában élő muszlimokat okolják a terrorakció miatt. A török miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy országa hatóságai mindig is készek voltak együttműködni a terrorizmus ellen.

Párizsi látogatása után Davutoğlu Németországba utazik. A sajtó szerint az út oka a Németországban is felcsapó iszlámellenes hangulat lehet, melyet a párizsi események csak fokoztak.

alfahir.hu

 

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑