Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2018. 05. 19.

A muszlimok most sokkal jobban gyűlölik az Egyesült Államokat mint valaha

2018. 05. 19.

A FARS hírügynökségnek adott nyilatkozatában Hassan Rouhani iráni elnök kijelentette, hogy felelősnek tartja az Egyesült Államokat is a palesztinokat ért brutalitásért, hiszen Washington folyamatosan támogatja a cionisták bűneit és elnyomó politikáját, és a Palesztinában elkövetett bűnöket sohasem fogja elfelejteni a muszlim világ.

Rouhani elnök a következő kijelentést tette, amikor pénteken megérkezett az isztambuli nemzetközi repülőtérre Törökországba.

,,A cionisták és az amerikaiak szeretnék elterelni az iszlám világ figyelmét Palesztináról különböző ügyekkel. Mégpedig úgy, hogy minden nap valamilyen válsághelyzetet hoznak létre a muszlim világban.,,

Az iráni elnök az Iszlám Együttműködési Szervezet rendkívüli ülésére érkezett Törökországba. Kijelentette, hogy: ,,Az Iszlám Együttműködési Szervezet ülése lehetőséget ad a muszlim világ számára, hogy kifejezzék támogatásukat a palesztin nép felé és elítéljék az Egyesült Államok nagykövetségének illegális áttelepítését a Szent Jeruzsálembe (Al-Quds),,

Az amerikai követség áttelepítése Tel Avivból sérti a nemzetközi jogot és jelentős tiltakozási hullámot és tüntetéseket indított el az egész muszlim világban. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a rendkívüli ülésre a világ számos muszlim országából érkeznek politikusok. Az ülésen részt vesz a palesztin miniszterelnök Rami Hamdallah, az afgán elnök Ashraf Gani, a mauritániai elnök Mohammad Ould Abdulaziz, továbbá a kuvaiti emír, a jordániai király és az egyiptomi külügyminiszter.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑