Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 09. 19.

A National Geographic bődületes képi hazugsága Szíria bemocskolására

2017. 09. 19.

Kevés nemzet ellen fordították a propagandaeszközök oly sok változatát, mint Szíria ellen. Ahogyan az egyes hazugságokat leleplezik, újabbat hoznak elő a „mély állam Macchiavellistái”.

Amikor a nyilvánosságot egy-egy új hazugsággal mérgezik meg, akkor hamis narratívák sorozatát zúdítják rá. Ezeket soha nem vonják vissza, mert azt akarják, az ragadjon az emberek tudatába. Amire azután rárakódik a következő hazugságréteg.

/Megjegyzés: ugyanezek Magyarország esetében más taktikát alkalmaznak: ugyanazokat a hazugságokat ismétlik már 27 éve/

  1. április 5-én a National Geographic bemutatót tartott új filmjéből, amelynek ez a címe: „Pokol a Földön: Szíria eleste és az Iszlám Állam emelkedése”.

A filmet először április 26-án mutatták be a new yorki Tribecaa filmfesztiválon és a National Geographic csatornán június 11-én.

A nyitóképsorok totálisa csalás: azt mutatják, hogy egy rakéta hatalmas robbanással egy lakóépületbe csapódik. Alatta a felirat: „Aleppó, Szíria”. Vagyis azt sejtetik, hogy azt az orosz vagy a szíriai légierő lőtte ki.

De hogyan tudná egy filmes, hogy merre fordítsa kameráját egy ilyen támadásra várva?

Ez csak olyan helyen képzelhető el, ahol előre szólnak.

Ez pedig a Gázai-övezet, ahol 2014 nyarán az izraeli katonák az ott elpusztított házak ezreinek lakóit 15 perccel a szétbombázás előtt 15 perccel felhívták. Ami elég idő egy szomszédnak, hogy felkészüljön az esemény filmezésére.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu – 21st CENTURY WIRE

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑