Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditechnika

2018. 01. 26.

A NATO célkeresztjébe kerülhet Katar amiért S-400 légvédelmi rendszert vásárol

2018. 01. 26.

Katar hamarosan megvásárolja az orosz S-400 légvédelmi rakétarendszert- jelentette be a moszkvai katari nagykövet.

Katar jelentősen előrelépett az orosz fejlett S-400 légijármű-rendszer megvásárlásáról szóló tárgyalásokban. A hosszútávú SAM-rakéta Szíriában való feltűnése után a Közel-Keleten váltott ki hatalmas csodálatot.

Előrehaladott szakaszba léptek A Doha és Moszkva közötti, S-400 rendszer megvásárlásáról szóló tárgyalások, mondta az oroszországi katari nagykövet Fahad bin Mohammed Al-Attiyah a TASS hírügynökségnek. A katonai együttműködési megállapodás, amelyet 2017 októberében írtak alá az orosz védelmi miniszter, Sergey Shoigu arab nemzetnél tett látogatása során, utat nyitott Oroszország és Katar számára a védelmi területen való együttműködéshez, beleértve a vasúti szállításokat, a katonák és tisztek kiképzését, a fegyverek karbantartását és természetesen a különleges szolgáltatásokra szóló együttműködést.

A nagykövet hozzátette, hogy

Dohában nemcsak Oroszországból származó légvédelmi rendszereket fognak megvásárolni, hanem a földi csapatok teljes felszerelését is.

Katar érdeklődését fejezte ki az S-400 rendszer iránt, amelyet tavaly Törökország is megvásárolt, Khalid bin Mohammad Al Attiyah, volt katari külügyminiszter

Oroszországban tavaly augusztusban, egy nagyszabású katonai expón tett látogatását követően, ahol az orosz védelmi miniszter egy újabb fejlett orosz légvédelmi rendszert is bemutatott- a rövid hatótávolságú Pantsir-S1-et.

Vannak más nemzetek is a Közel-Keleten, akik érdeklődhetnek az S-400 rendszer iránt, mondta Viktor Bondarev szenátor, aki a múlt hónapban történt nyugdíjba vonulását megelőzően az orosz légierő parancsnokaként szolgált.

A potenciális érdeklődők egy ilyen vásárlás iránt: Szíria, Irak, Szudán, Egyiptom. Minden olyan nemzet, amely úgy érzi, a NATO veszélyezteti

– a RIA Novosti hírügynökség közlése szerint.

A rendszert az orosz katonai helyszínek védelmére is használják Szíriában. Kína már megvásárolta a fegyverrendszert, és már folyamatban van a szállítmányok fogadása. Jelenleg a véglegesítési szakaszban van egy Indiával kötött szerződés is. Egyéb potenciális szereplők közé tartozik Szaúd-Arábia és Fehéroroszország.

Orientalista.hu – Vivkamar (Russia Today)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑